Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 7 mei 2019

OnePlus 7 waterdicht? Officieel gezien niet (maar…)

Bedrijven doen er natuurlijk alles aan om hun product zoveel mogelijk aan te prijzen tegen zo min mogelijk kosten. OnePlus heeft onlangs een video gedeeld ter promotie van de OnePlus 7 waar ze het op een wel heel flauwe manier aanpakken.

De ”waterdichte” OnePlus 7

Onlangs plaatste OnePlus een korte video waarop een exemplaar van de aankomende OnePlus 7 in een emmer water gegooid wordt. Vervolgens komt er een tekst in beeld waarmee men aangeeft dat ”waterdicht claims” erg prijzig zijn en ze daarom maar iets goedkopers hebben gekocht. Je kunt het filmpje hieronder zelf bekijken:

“Water resistant ratings for phones cost you money,”

Vermoedelijk wil men laten doorschemeren dat het toestel wel waterdicht is, maar ze hierop geen garantie willen geven. Dit omdat zulke claims het bedrijf geld mogelijk kosten wanneer ze het niet kunnen waarmaken. Wat ons betreft een sluwe poging om geld te besparen, maar wij zouden er niet op vertrouwen.

Hoe zit het dan?

Naast deze ludieke stunt heeft medeoprichter Carl Pei een blog geplaatst waarin hij de video wat toelicht. Dit waarschijnlijk om potentiële klanten toch even serieuze informatie te geven en eventuele misverstanden te voorkomen.

In deze blog geeft hij aan dat het bedrijf haar uiterste best doet om een zo goed mogelijk product af te leveren. Daarbij zegt hij te weten dat een IP-certificaat de ideale manier is om de veiligheid van het product te garanderen, maar zich liever op andere zaken te focussen. Ook raadt hij niemand aan zijn of haar toestel straks in een emmer water onder te dompelen en benadrukt nog even dat de OnePlus 7 niet automatisch verzekerd is voor waterschade.

OnePlus 7 Pro gelekt

De eerdergenoemde OnePlus 7 zal op 14 mei gelanceerd worden. Lees hier meer feiten en geruchten over de aankomende OnePlus toestellen.

Meer OnePlus?

Krijg je het warm van OnePlus? Dan is onze podcast “WantKast” misschien wel iets voor jou. Elke week bespreken Thomas en Mark het grootste nieuws van de afgelopen week. Daarbij hebben ze het ook regelmatig over de ontwikkelingen rondom OnePlus!

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
OnePlus 7 waterdicht? Officieel gezien niet (maar…)
Sluiten