Complete specs OnePlus 7T en 7T Pro gelekt

Met alle heisa rondom de nieuwe iPhones, zou je bijna vergeten dat er dit jaar nog meer kersverse vlaggenschepen op de planning staan. Zo verwachten we van de Chinese smartphonemaker OnePlus nog twee nieuwe flagship killers, namelijk de OnePlus 7T en 7T Pro. Uiteraard zijn er al de nodige dingen gelekt en dankzij een nieuwe leak lijkt het erop dat we nu echt alles over de twee aankomende smartphones weten.

Complete spec sheets

De bekende Twitter tipster Steve Hemmerstoffer kwam onlangs namelijk aanzetten met de complete spec sheets van de twee toestellen. Natuurlijk is het altijd afwachten of de informatie ook daadwerkelijk klopt, maar tot nu toe heeft Hemmerstoffer het toch redelijk goed gedaan met zijn leaks.

OnePlus 7T leak
Bron: OnLeaks / Pricebaba

OnePlus 7T

We zullen beginnen met de OnePlus 7T. Dit wordt de opvolger van de OnePlus 7 en zou volgens de gelekte info uitgerust worden met een 6,55 inch Fluid AMOLED display met een resolutie van 2400 x 1080 pixels. Het scherm zou verder HDR10+ ondersteunen, een verversingssnelheid hebben van 90Hz en uitgerust zijn met een optische in-display vingerafdrukscanner.

Onder motorkap zouden we een Snapdragon 855+ vinden in combinatie met 8GB aan werkgeheugen en 128GB of 256GB opslagruimte. De smartphone zou een extra cameralens krijgen aan de achterkant, vergeleken met zijn voorganger. Zo zou een 48 megapixel f/1.6 sensor met optische en elektronische beeldstabilisatie dienst doen als de hoofdcamera. Deze zou vergezeld worden door een 12 megapixel f/2.2 telefotolens en een 16 megapixel f/2.2 ultrawide camera.

OnePlus 7T leak
Bron: Slashleaks / NDTV Gadgets

Aan de voorkant zouden we verder een 16 -megapixel selfiecamera vinden. En als we kijken naar de camera features zouden we onder andere aan de slag kunnen met een 960 fps Super-Slow Motion modus, een Macro modus en Nightscape. Qua batterij zouden we kunnen rekenen op 3.800mAh aan power en de nieuwe Warp Charge 30T snellaad technologie van OnePlus. Hiermee zou de OnePlus 7T zo’n 20 procent sneller opgeladen zijn dan de OnePlus 7 Pro.

OnePlus 7T Pro

Dan gaan we verder met de OnePlus 7T Pro. Zoals je zou verwachten geeft de spec sheet aan dat deze iets groter wordt dan de standaard 7T. We zouden een 6,65 inch display kunnen verwachten met een resolutie van 3100 x 1440 pixels. Ook hier zouden we te maken krijgen met een in-display vingerafdrukscanner, HDR10+ ondersteuning en een verversingssnelheid van 90Hz.

OnePlus 7T Pro leak
Bron: OnLeaks / 91Mobiles

Als we onder de motorkap koekeloeren zou ook de 7T Pro net als zijn kleinere broertje een Snapdragon 855+ chipset krijgen. Deze zou gecombineerd worden met 8GB RAM  en 256GB aan opslagruimte. Aan de achterkant zou de smartphone uitgerust zijn met een driedubbele camera, bestaande uit een 48 megapixel f/1.6 lens met IOS en EIS, een 8 megapixel telefotolens met 3x optische zoom en een 16 megapixel ultrawide camera.

De selfiecamera zou 16 megapixel foto’s van je gezicht maken en het toestel zou verder uitgerust zijn met dezelfde camera features als de OnePlus 7T. Net als het toestel zelf zou ook de batterijcapaciteit wat groter zijn. Zo zou je kunnen rekenen op een 4085mAh batterij met WARP Charge 30T fast charging technologie.

Prijzen en beschikbaarheid

Volgens dezelfde leak zouden de OnePlus 7T en 7T pro gelanceerd worden op 10 oktober. Vervolgens zouden ze vanaf 15 oktober beschikbaar moeten zijn. We gaan ervan uit dat deze data gelden voor Europa en/of Amerika. De toestellen zouden namelijk ergens deze maand al gelanceerd worden in India. Helaas zijn er nog geen prijzen bekend, maar OnePlus kennende zullen deze in ieder geval ver onder die van de nieuwe iPhones zitten.

Verder kunnen bestaande OnePlus gebruikers blij zijn met de belofte van de smartphonemaker om met een fix te komen voor het feit dat apps zo snel afgesloten worden op de achtergrond.

Gizmochina

Reageer op artikel:
Complete specs OnePlus 7T en 7T Pro gelekt
Sluiten