Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 13 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

CEO Pete Lau hint naar een 120Hz scherm voor de OnePlus 8

De OnePlus 8 krijgt mogelijk een 120Hz scherm, zo wordt duidelijk door een bericht op Weibo. Op een soort Chinese variant van Twitter lijkt CEO Pete Lau te hinten naar een scherm met de hoge verversingssnelheid.

In 2019 bracht OnePlus al 90Hz naar de volledige 7T-serie, wat uitgroeide tot een van de meest gewaardeerde features van de smartphones. Met dat succes in het achterhoofd mogen we in 2020 best een stapje vooruit verwachten in de vorm van 120Hz beeldschermen als de nieuwe standaard. Iets dat de Xiaomi Redmi K30-serie en, volgens de geruchten, de Samsung Galaxy S20 al laten zien. De kans dat OnePlus zich in 2020 ook aansluit lijkt, door het bericht van Pete Lau, dus best groot te zijn.

OnePlus 8 voorzien van 120Hz scherm?

Op Weibo, de Chinese variant van Twitter, heeft OnePlus CEO Pete Lau laten weten dat onderzoek en ontwikkeling van 120Hz-display technologie is voltooid. Het bedrijf organiseert een Screen Technology Communication Meeting in China om de technologie te tonen. Volgens Pete Lau is het toepassen van 120Hz ontzettend eenvoudig. Dat zou kunnen betekenen dat het bedrijf de technologie dit jaar al toepast voor de lancering van hun nieuwe smartphone: de OnePlus 8. Want als de technologie dusdanig makkelijk toe te passen is, waarom wachten?

Uiteraard is de komst van een 120Hz-scherm voor de OnePlus 8 niet officieel bevestigd, maar het lijkt ons wel een logische vervolgstap. Zeker gezien het feit dat het 90Hz-scherm van de OnePlus 7-Pro en de 7T-serie zo ontzettend geliefd is. Ook door ons.

OnePlus 7T Pro review ontwerp
Afbeelding: WANT/Dominick Vietor

Camera die verdwijnt?

Tijdens CES 2020 heeft OnePlus hun concept one smartphone getoond. Het bedrijf introduceerde onder andere een camera die verdwijnt, dankzij de technologie van McLaren. Kans dat deze feature geïntroduceerd wordt voor de OnePlus 8 is klein, gezien het bedrijf slechts een concept liet zien.

Maar de technologie achter deze camera is overigens wel ontzettend interessant. Benieuwd wat de OnePlus Concept One precies is, check dan zeker even dit artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
CEO Pete Lau hint naar een 120Hz scherm voor de OnePlus 8
Sluiten