Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Smartphones 11 maart 2020

De OnePlus 8 mogelijk duurder dan zijn voorgangers (en het is de schuld van 5G)

OnePlus gaat 5G ondersteuning toepassen op al zijn aankomende smartphones, zo maakt CEO Pete Lau bekend. Daardoor kunnen we er dus vanuit gaan dat de nieuwe OnePlus 8 (Pro) duurder gaat worden dan zijn voorgangers.

OnePlus was een van de eerste bedrijven die 5G wist te implementeren in zijn smartphones. De OnePlus 7 Pro, die vorig jaar verscheen, was voorzien van de ondersteuning. Het zorgde ervoor dat deze smartphone duurder was dan welk toestel van OnePlus dan ook. Alsnog een stuk goedkoper dan alle andere 5G smartphones van die tijd, maar voor OnePlus-begrippen wel duur. En dat is iets dat we ook bij de OnePlus 8 serie, hoogstwaarschijnlijk, kunnen verwachten.

OnePlus 8 wordt duurder

Tegenover CNET heeft CEO Pete Lau gezegd dat OnePlus “all-in gaat op 5G”. Niet alleen omdat de concurrentie (hallo Galaxy S20-serie) dat ook doet, maar ook zeker vanwege het feit dat 5G de komende jaren een steeds grotere rol gaat spelen in de markt. De dekking van 5G zal daarbij dus veel beter worden. En gezien mensen hun smartphones steeds langer houden, is dat volgens OnePlus wel iets om rekening mee te houden. Zo wordt ook duidelijk uit het gesprek:

“Ik wil onze toewijding en investering in 5G nog eens duidelijk maken. We investeren al een aantal jaar in 5G en zien deze beslissing als een stap vooruit.”

Daarbij liet Pete Lau ook weten dat de telefoons van dit jaar dus duurder worden. Volgens hem niet zo duur als de Galaxy S20, maar wel zeker duurder dan zijn voorgangers. De OnePlus 8 en 8 Pro kunnen we, volgens de CEO, in de lente van dit jaar verwachten. Iets dat mooi aansluit op de geruchten dat het Chinese bedrijf de nieuwe telefoon volgende maand presenteert.

Geen Lite-variant

Het gerucht gaat al enige tijd dat we ook een Lite-variant van de OnePlus 8 kunnen verwachten. Of dat ook daadwerkelijk volgende maand gaat gebeuren is nog niet zeker. Al helemaal nu Pete Lau laat weten dat het lanceren van twee toestellen erg goed heeft gewerkt voor het bedrijf.

“Afgelopen jaar hebben we de OnePlus 7 en 7Pro tegelijkertijd gelanceerd en daar was veel enthousiasme over. Ik denk dat we dat dit jaar weer genoeg te bieden hebben om mensen net zo enthousiast te krijgen.”

Hoe de serie er daadwerkelijk uitziet, daar komen we volgende maand waarschijnlijk achter.

Reageer op artikel:
De OnePlus 8 mogelijk duurder dan zijn voorgangers (en het is de schuld van 5G)
Sluiten