Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Smartphones 21 januari 2020

OnePlus 8 Pro: mogelijke foto toont scherminstellingen met 120Hz optie

Een nieuwe uitgelekte foto van, wat lijkt, de OnePlus 8 Pro toont een aantal scherminstellingen. De foto is afkomstig van TrueTech en laat ook een 120Hz optie zien.

Dat OnePlus in de mogelijkheid is om hun geroemde 90Hz beeldscherm naar een hoger niveau te tillen, wisten we al dankzij een tweet van CEO Pete Lau. Dat het beeldscherm ook daadwerkelijk in de OnePlus 8 Pro geplaatst zou worden, wisten we nog niet. Een foto van de scherminstellingen van het toestel lijken ons te vertellen dat het wel degelijk een optie is.

OnePlus 8 Pro voorzien van 120Hz beeldscherm?

Dankzij een gelekte foto, van wat mogelijk de OnePlus 8 Pro kan zijn, hebben we nieuwe inzicht gekregen in de beeldscherminstellingen van het toestel. CEO Pete Lau maakte vorige week bekend dat het bedrijf in de mogelijkheid is om een 120Hz display te leveren bij hun smartphones, maar of dit ook daadwerkelijk bij het eerstvolgende vlaggenschip toegepast zou worden was nog niet bekend. Dankzij de foto krijgen we het idee dat dit wel het geval is.

Op bovenstaande foto, afkomstig van TrueTech, zien we beeldscherminstellingen van een OnePlus-telefoon. Daar zijn de opties 60Hz, 90Hz en 120Hz te zien. Naast het feit dat de verversingssnelheid, logischerwijs, impact heeft op de accuduur zien we verder geen consequenties. Dat zou dus betekenen dat 120Hz op de OnePlus 8 Pro gebruikt kan worden in combinatie met een QHD+ resolutie. Iets dat volgens de geruchten niet het geval is bij de aankomende Samsung Galaxy S20.

Het toestel is overigens te identificeren dankzij de hole-punch camera die op de foto te zien is. Eerdere geruchten wisten al te melden dat de OnePlus 8 Pro zal beschikken over zo’n selfiecamera in het scherm en dus afstapt van de pop-up camera. Deze was wel te vinden in de OnePlus 7 Pro en 7T Pro.

Alleen in de Pro-variant?

De vraag is alleen of de 120Hz optie alleen beschikbaar is voor de Pro-variant van de nieuwe OnePlus 8-serie. Gezien het feit dat het bedrijf er vorig jaar voor gekozen heeft om twee toestellen per lancering uit te brengen, is de kans best aanwezig dat dit het geval is. Zeker als we kijken naar de verschillen die de OnePlus 7 Pro en “normale” 7 hadden.

In de 7T-serie, die eind vorig jaar verscheen, werd de 90Hz optie ontzettend geroemd. Sterker nog: het was een specificatie die bij smartphones van concurrenten duidelijk gemist werd. Hoe groot het verschil tussen het 90Hz scherm en het 120Hz scherm is, zal de praktijk ons moeten leren.

Reageer op artikel:
OnePlus 8 Pro: mogelijke foto toont scherminstellingen met 120Hz optie
Sluiten