Maak kennis met de OnePlus 8 Pro: eerste foto’s gelekt

De OnePlus 8 Pro lijkt, vanaf de achterkant gezien, exact hetzelfde ontwerp te hebben gekregen als de OnePlus 7T Pro. Dat wordt duidelijk nadat afgelopen weekend twee foto’s, dankzij Slashleaks, het daglicht hebben gezien.

Het gaat om een foto die begin het weekend verscheen en de nieuwe smartphone in de verpakking toonde. Het tweede plaatje toont hetzelfde beeld, maar dan zonder de verpakking. We zien niet heel erg veel op de foto’s, maar we kunnen nu wel stellen dat de OnePlus 8 Pro beschikt over een zelfde ontwerp (vanaf de achterkant gezien) als de OnePlus 7T Pro.

OnePlus 8 Pro in het paars

De OnePlus 8 Pro zal, volgens de verwachtingen, eind maart of begin april aangekondigd kunnen worden. Zoals we sinds vorig jaar gewend zijn zal deze lancering niet alleen met een pro-model, maar ook met een standaard-model gepaard gaan. Er wordt gesproken over verschillende wijzigingen op het gebied van specificaties en functionaliteiten, maar op het eerste oog is er aan de achterkant van de smartphone niet veel veranderd. Zo lijkt oogt de OnePlus 8 Pro, op de foto’s die afgelopen weekend naar buiten zijn gebracht, erg veel op zijn voorganger.

Zo zien we hier de achterkant van de telefoon in plastic:

OnePlus 8 Pro
De 8 Pro in plastic (Afbeelding: Slashleaks)

En zien we hier de telefoon zonder het plastic:

OnePlus 8 Pro
De 8 Pro in het wild (Afbeelding: Slashleaks)

Er werd eerder al gesproken over het feit dat de OnePlus 8 Pro voorzien zou worden van nieuwe kleurenopties, waaronder de kleur paars. Door bovenstaande foto is dat gerucht, mits we daadwerkelijk de OnePlus 8 Pro zien, bevestigd.

IP-rating dit jaar wel?

De verwachting is dat OnePlus, met de komst van hun nieuwe vlaggenschip, terug gaat komen op eerdere uitspraken en beslissingen. Het bedrijf maakt al een aantal jaar smartphones die wel degelijk waterdicht zijn, maar hebben al die tijd geen IP-rating gekregen. Deze rating zorgt er bijvoorbeeld voor dat je telefoon officieel erkend is als waterdicht product en dat de consument zijn geld terug krijgt bij waterschade. Maar het toepassing van zo’n IP-rating op je eigen product, dat kost nogal wat centen. En daar is het bedrijf het duidelijk niet mee eens. Geen IP-rating betekent wel waterdichtheid en een lager prijskaartje voor de consument. Helemaal niet zo’n gek idee dus.

Toch lijkt het bedrijf, zoals OnePlus vaker doet, terug te komen op eerdere beslissingen. De kans is namelijk best groot dat de OnePlus 8 Pro voorzien wordt van een IP-rating. Meer lezen over dat verhaal? Check dan zeker even dit artikel!

Reageer op artikel:
Maak kennis met de OnePlus 8 Pro: eerste foto’s gelekt
Sluiten