OnePlus 8 Pro verliest een van de meest besproken functionaliteiten

De OnePlus 8 Pro is de afgelopen dagen massaal in het nieuws geweest. Door een kleurenfilter in de camera-app van de smartphone, was het mogelijk om door bepaalde materialen heen te kijken. Het was een bizarre ontdekking waar gebruikers niet heel lang van kunnen genieten. OnePlus maakt er een einde aan.

Dat maakt het bedrijf vandaag bekend op Weibo, wat een soort Chinese-variant is van Twitter. Het bedrijf laat weten dat er binnenkort een update wordt uitgerold, die de kleurenfilter uit de camera-app van de smartphone haalt.

OnePlus 8 Pro verliest veelbesproken functionaliteit

OnePlus laat op het platform weten dat het kleurenfilter door een update uitgeschakeld gaat worden. Dat wil overigens niet zeggen dat deze helemaal verdwijnt. OnePlus maakt duidelijk dat het filter aangepast wordt, zodat deze geen privacyzorgen meer oproept. Want dat deed de functionaliteit wel.

Afgelopen weekend werd er namelijk een “X-ray” functie van het camerasysteem van de OnePlus 8 Pro ontdekt. Het gaat om een van de kleurenfilters die het, waarschijnlijk per ongeluk, mogelijk maakt om door dunne stukken plastic heen te kijken. Hierdoor kan je bijvoorbeeld zien welke onderdelen er in je afstandsbediening of Apple TV zit. Heel gaaf om te zien en ook heel tof om te gebruiken. Zo is in onderstaande video van YouTuber Unbox Therapy goed te zien wat er precies aan de hand is.

Maar het werd al snel duidelijk dat het verder ging dan dat.

Het is met het kleurenfilter namelijk ook mogelijk oom door andere objecten heen te kijken. En in sommige gevallen geldt dat ook voor kleding. Tja, en op het gebied van privacy ligt dat niet helemaal in lijn met richtlijnen. Iets waar OnePlus zich dus ook bewust van is. Het bedrijf wil de zorgen wegnomen en schakelt de functionaliteit binnenkort dus uit.

Ben je benieuwd wat de OnePlus 8 Pro je zonder de X-Ray camera nog meer te bieden heeft? Dan hebben we hier de geschreven review voor je en delen we onze bevindingen je hier in videovorm.

Reageer op artikel:
OnePlus 8 Pro verliest een van de meest besproken functionaliteiten
Sluiten