Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Tech 4 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

OnePlus 8 Pro kan last hebben van schermproblemen

De OnePlus 8 Pro is pas net op de markt, toch zijn er nu al mensen die problemen hebben met de nieuwe smartphone. Zij hebben problemen met het scherm.

Velen keken er al een tijdje naar uit: de OnePlus 8 Pro. De telefoon is het nieuwe vlaggenschip van het Chinese merk. Waarbij OnePlus eerst vooral een image had als goede telefoon voor een lage prijs, wil het met nieuwe model mee gaan doen met de grote jongens. Met een prijskaartje van 899 euro is de telefoon dan ook zeker niet goedkoop. Een van de punten die de telefoon onderscheidt van de anderen is het indrukwekkende scherm. Dat is een 6,79-inch Amoled Scherm met een verversingssnelheid van 120 Hz.

Problemen

Juist over dat scherm van de smartphone komen er nu klachten binnen. In het begin kwamen er opmerkingen binnen over een groene gloed op het beeldscherm. Het bedrijf bracht een software update uit waarmee het naar eigen zeggen het probleem verhielp. Een paar dagen geleden kwam er bij sommige gebruikers een nieuw probleem aan het licht. Donkere scènes zouden last hebben van pixelvorming en black crush, waardoor donkere beelden weinig kwaliteit hebben.

Black Crush

Op Reddit laat een gebruiker van OnePlus weten dat de black crush een hardwareprobleem is na contact te hebben gehad met de klantenservice van het bedrijf. Hij kreeg drie opties: de telefoon laten repareren, omruilen of hun geld terugvragen.

Toch lijken daarmee nog niet alle met de telefoon problemen opgelost. Sommige klanten die last hebben van de groene gloed claimen dat de software-update niet geholpen heeft. Het is voor hen onduidelijk of zij dezelfde mogelijkheden krijgen als de gebruiker die last heeft van de problemen met donkere beelden. Zij hopen dat de fabrikant snel duidelijkheid geeft.

Wij hebben de OnePlus 8 Pro mogen testen. Wil je weten wat wij van de telefoon vonden? Check dan onze review hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Phone Arena

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
OnePlus 8 Pro kan last hebben van schermproblemen
Sluiten