Belangrijke specificaties OnePlus 8 nu al officieel bekendgemaakt

Gister maakte OnePlus bekend dat de nieuwe OnePlus 8 serie op 14 april aangekondigd wordt. Vanaf die datum weten we precies wat de nieuwe vlaggenschipserie van het bedrijf heeft te bieden. Maar CEO Pete Lau geeft nu alvast een voorproefje.

Op de communitypagina van OnePlus worden de eerste details, en daarmee ook de belangrijkste specificaties, alvast besproken. Dit om de geliefde community van het bedrijf tegemoet te komen voor hun steun. Iets dat OnePlus wel vaker doet.

Belangrijke OnePlus 8 specificaties bekend

Terwijl we dankzij geruchten en leaks al veel informatie over de OnePlus 8 denken te hebben, krijgen we nu ook daadwerkelijk officiële zaken te horen. Zo is vandaag bekend geworden dat de OnePlus 8 en 8 Pro beiden voorzien zijn van een Snapdragon 865 processor. Dit is de meest recente processor van Qualcomm. Deze processor biedt 25% meer CPU prestaties en is 25% zuiniger. Ook is de OnePlus serie voorzien van LPDDR5 RAM en UF S3.0 flash opslag.

Naast de implementatie van de nieuwe onderdelen, past OnePlus ook nieuwe technologieën toe. Dit om ervoor te zorgen dat e telefoon op het gebied van prestaties beter zal presteren dan zijn voorgangers. Zo heeft Pete Lau het onder andere over Turbo Write. Deze leest en schrijft informatie op een hoge snelheid. Daarnaast is ook de Host Perfromance Booster toegepast op de smartphone. Deze zorgt voor een boost in de prestaties wanneer de telefoon voor een langere tijd gebruikt wordt.

Volgens Pete Lau heeft het FSE (Fast, Smooth, Efficient) Team er alles aan gedaan om het meeste uit de telefoon te halen.

oneplus oud nieuw logo
Het oude en het nieuwe logo van OnePlus. (Afbeelding: OnePlus)

Wat wisten we op dt moment al?

Het is niet de eerste keer dat specificaties van de OnePlus 8 (Pro) al gecommuniceerd worden. Zo had het Chinese bedrijf het eerder al over het display van het nieuwe toestel. De OnePlus 8 Pro beschikt bijvoorbeeld over een 120Hz Fluid Display. Ook zijn beide toestellen voorzien van 5G-ondersteuning.

Ook is er enige sprake van de komst van een derde toestel dit jaar. Het zou gaan om de OnePlus 8 Lite, die in de laatste 24 uur de naam OnePlus Z heeft gekregen.

Meer weten over dat toestel of alle andere dingen die we denken te weten? Check dan zeker even dit artikel!

Reageer op artikel:
Belangrijke specificaties OnePlus 8 nu al officieel bekendgemaakt
Sluiten