De OnePlus 8 Pro kan mogelijk draadloos opladen en doet het veel beter dan de concurrentie

De OnePlus 8 Pro biedt de gebruiker, hoogstwaarschijnlijk, eindelijk de mogelijkheid om draadloos op te laden. Dat meldt 91Mobiles redacteur Ishan Agarwal op Twitter.

OnePlus maakt betaalbare telefoons, maar daar moet het bedrijf wel bepaalde dingen voor laten. Zo zijn de smartphones al jaren niet voorzien van een IP-rating (waterdichtheid) en kunnen de toestellen niet draadloos opladen. Met de komst van de OnePlus 8 Pro komt daar dus, waarschijnlijk, verandering in. En als het bedrijf het doet, dan domineert het ook direct op de markt. Althans, als we deze cijfers mogen geloven dan.

OnePlus 8 Pro kan eindelijk draadloos laden

Het draadloos opladen van je smartphone is al een aardige tijd mogelijk, maar de snelheid waarmee dat gebeurt is nou niet persé indrukwekkend te noemen. De iPhone kan bijvoorbeeld draadloos opladen met een vermogen van 7.5W, waar de Galaxy S20 serie met 15W kan laden. Niet bepaald een ramp wanneer je een draadloze oplader op je bureau of nachtkastje hebt staan, maar alles behalve vlot. En dat is precies wat OnePlus CEO Pete Lau ook tegenstond.

In het verleden heeft de CEO al meerdere malen aangegeven dat de technologie nog niet ver genoeg is. Niet ver genoeg voor OnePlus om het toe te passen. Maar nu het bedrijf zelf een manier gevonden lijkt te hebben om sneller te laden, zou dat zomaar eens kunnen veranderen. Ishan Agarwal laat op Twitter weten dat de OnePlus 8 Pro beschikt over Wireless Charging. Maar niet zomaar.

Zoals je in bovenstaande tweet kan lezen zou OnePlus in de mogelijkheid zijn om met een vermogen van 30W draadloos te kunnen laden. Niet alleen normaal, maar ook Reverse Wireless Charging is mogelijk. Dit betekent dat je, met de accu van je OnePlus 8 Pro, andere apparaten met een vermogen van 30W draadloos kan opladen.

OnePlus Concept One uitgelicht
De Concept One telefoon (Afbeelding: WANT / Dominick Vietor)

Andere modellen ook?

De OnePlus 8 Pro heeft dus de mogelijkheid om draadloos te kunnen opladen met een vermogen van 30W. De vraag is alleen: kunnen de overige modellen uit de serie dat ook. En dat antwoord moeten we je eerlijk gezegd schuldig blijven. Op dit moment is het nieuws van het draadloos opladen ook al iets dat we met een korreltje zout moeten nemen. Het is namelijk nog niet officieel, maar het gaat om gelekte informatie. En ondanks de goede reputatie van zowel Agarwal als 91Mobiles, moet daar altijd rekening mee gehouden worden.

Wel lijken de OnePlus 8 en de 8 Pro over een aantal zelfde specificaties te beschikken. Maar eerlijk gezegd lijkt het draadloos opladen iets voor het Pr0-model te zijn. Dat zal wat dat betreft ook zeker in het straatje van OnePlus vallen.

Reageer op artikel:
De OnePlus 8 Pro kan mogelijk draadloos opladen en doet het veel beter dan de concurrentie
Sluiten