Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 19 feb 2020

OnePlus 8 mogelijk officieel waterdicht dankzij eerste IP-rating

De OnePlus 8 wordt mogelijk de eerste smartphone van het Chinese smartphone-merk dat voorzien wordt van een IP-rating. Zo laat AllAboutSamsung redacteur Max J weten op Twitter.

Als we de geruchten mogen geloven krijgt de OnePlus 8 Pro, het aankomende toptoestel van het bedrijf, een IP68 rating om de waterdichtheid aan te tonen. De afgelopen jaren liet het bedrijf weten dat zijn smartphones wel degelijk waterdicht zijn, maar dat de IP-rating alleen ontbrak. Het zou de consument op onnodige hoge kosten jagen. Mochten de geruchten waar zijn, dan komt het bedrijf dus terug op die beslissing.

OnePlus 8 Pro officieel waterdicht

OnePlus staat er om bekend om grote trends te negeren wanneer ze nadelig uit kunnen pakken voor de consument. Anderzijds staat het bedrijf ook bekend om terug te komen op dat soort meningen, om de trends vervolgens alsnog toe te passen op hun smartphones. Een aantal jaar geleden die OnePlus bijvoorbeeld weten dat het belachelijk is dat de headphone jack verdween. Inmiddels is deze ook al even niet meer te vinden om de smartphones van het merk. En dat geldt dus, mochten de geruchten waar zijn, ook voor waterdichtheid.

De smartphones van OnePlus zijn, zeker volgens het bedrijf zelf, altijd al betrouwbaar geweest op het gebied van waterdichtheid. Alleen weigerde het bedrijf jaren om een zogeheten IP-rating toe te passen om de waterdichtheid ook daadwerkelijk aan te tonen. Het zou een onnodige toevoeging zijn die duur is en dus uiteindelijk nadelig uit zou kunnen pakken voor de consument. Op zich helemaal niet zo’n verkeerde gedachte. Alleen komt het bedrijf dus terug op die beslissing (mochten de geruchten kloppen).

Toevoeging aan garantie

De komst van de IP-rating is overigens niet alleen een toevoeging voor de specificaties. Het zorgt ervoor dat waterschade ook onder de garantie van je smartphone valt. Dat is was tot dusver niet het geval bij telefoons van OnePlus. Het zou ervoor kunnen zorgen dat het vertrouwen, ook al is het maar een klein beetje, in de OnePlus 8 een beetje stijgt.

De vraag is alleen wel of de IP-rating alleen beschikbaar wordt voor de Pro-versie van de OnePlus 8, of dat er de normale variant hem ook krijgt. Uiteraard moeten we dit nieuws alsnog met een korreltje zout nemen, gezien het feit dat er officieel gezien nog weinig over bekend is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
OnePlus 8 mogelijk officieel waterdicht dankzij eerste IP-rating
Sluiten