OnePlus 8 serie binnen no-time uitverkocht

De nieuwe OnePlus 8 serie is binnen een paar minuten na het uitkomen van de toestellen uitverkocht. Zowel de OnePlus 8 als de OnePlus 8 Pro modellen waren in een mum van tijd niet meer verkrijgbaar.

Geïnteresseerden die een toestel van het bedrijf uit Shenzhen alsnog willen krijgen zullen tot 29 april moeten wachten. Eergisteren werden de toestellen om 5 uur Nederlandse tijd gepresenteerd vanaf een livestream via YouTube.

Beperkte verkrijgbaarheid

Het lag in de lijn der verwachting dat de nieuwe toestellen snel uitverkocht zouden raken, daar OnePlus van start ging met een ‘limited release’. Elk OnePlus 8 model, variërend van kleur tot opslagcapaciteit, is uitverkocht.

OnePlus is een Chinese smartphone-fabrikant die in december 2013 is opgericht. Een jaar later wist het veel aandacht te trekken met de OnePlus One. De telefoon werd als echte ‘flagship killer’ gepresenteerd en was al vanaf 300 euro verkrijgbaar. De OnePlus 8 serie staat in schril contrast met deze eerste serie toestellen van het Chinese bedrijf. Het goedkoopste model is vanaf 700 euro verkrijgbaar, terwijl de meest luxe toestellen voor 1000 euro over de toonbank gaan.

OnePlus 8 Pro samsung galaxy s20 ultra smartphones
De OnePlus 8 Pro (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

De OnePlus 8 is een nieuwe uitdaging

Alleen de tijd kan uitwijzen of de stap van OnePlus naar de absolute top succesvol is. Tot op heden verkoopt het bedrijf uit Shenzhen veel toestellen in India. In dat Aziatische land doen toestellen het vooral goed, die voor een scherpe prijs veel waarde weten te bieden. Hoe goed de nieuwe OnePlus 8 toestellen ook zijn, een instapprijs van 700 euro is zeker buiten het Westen opvallend hoog.

Een dag na het uitbrengen van de toestellen kondigde Apple de nieuwe iPhone SE aan, die maar 490 euro gaat kosten. Het feit dat de nieuwe iPhone SE, met weliswaar een verouderd design, zoveel goedkoper is, toont aan dat 2020 een behoorlijk vreemd jaar is.

Ben je benieuwd naar de verschillende modellen van de OnePlus serie? Check dan dit artikel voor alle details.

 

 

 

Reageer op artikel:
OnePlus 8 serie binnen no-time uitverkocht
Sluiten