De OnePlus 8 verschijnt mogelijk veel eerder dan verwacht (en dit is wanneer)

Het coronavirus weet veel smartphone-fabrikanten op negatieve wijze te raken, maar een producent lijkt zelfs voor op schema te lopen. Althans, het schema dat wij in ons hoofd hadden. Volgens bronnen dichtbij het bedrijf debuteert de OnePlus 8 namelijk eerder op de markt dan we oorspronkelijk hadden verwacht. En niet zo’n beetje ook.

De bron, die via TechRadar zijn verhaal doet, verwacht dat de nieuwe OnePlus 8 al in de tweede week van april het daglicht ziet. Dat terwijl de verwachting was dat OnePlus in mei zijn nieuwe vlaggenschip zou tonen. Een verwachting die in lijn licht met de planning die het bedrijf de afgelopen jaren ook hanteerde.

Verschijnt de OnePlus 8 volgende maand al?

OnePlus brengt op twee momenten per jaar een smartphone uit. Sinds vorig jaar waagt het bedrijf zich zelfs al aan vier toestellen per jaar. Zo lanceerde OnePlus de OnePlus 7 en 7 Pro bijvoorbeeld in mei 2019. Dit gebeurde tegelijkertijd, waar de opvolgers verspreidt aangekondigd werden. Zo zagen de OnePlus 7T en 7T Pro eind september en begin oktober het daglicht. Kortom: perfect in lijn met wat het bedrijf al jaren doet. OnePlus lanceert normaal gesproken een toestel voor de zomer van een jaar en in het najaar van een jaar. Een planning die er dit jaar iets anders uitziet.

Volgens de bron van TechRadar onthult OnePlus in de tweede week van April de gloednieuwe OnePlus 8 en, mogelijk ook, de 8 Pro. Dat zou dus betekenen dat dit tussen 5 en 11 april 2020 plaats gaat vinden. Aanzienlijk eerder dus dan vorig jaar.

OnePlus 7T Pro in hand
OnePlus 7T Pro. (Afbeelding: Dominick Vietor / WANT)

Wat heeft de smartphone te bieden?

Officieel gezien weten we uiteraard nog weinig, maar de geruchten van de afgelopen tijd weten ons wel voldoende te vertellen.

Zo gaat het gerucht dat de OnePlus 8 voorzien is van een 6.6-inch scherm dat gebogen is en, misschien wel, voorzien is van een 120Hz display. Daarbij is de verwachting er dat de smartphone over een punch-hole camera beschikt. Op de achterkant van de OnePlus 8 kunnen we een triple-camerasysteem verwachten.

Het lijkt er ook op dat er een OnePlus 8 Pro telefoon onthult wordt in april en dat we een OnePlus 8 Lite te zien krijgen in oktober 2020. Of dat ook echt zo is, zal de tijd ons leren.

Reageer op artikel:
De OnePlus 8 verschijnt mogelijk veel eerder dan verwacht (en dit is wanneer)
Sluiten