Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 14 apr 2020

OnePlus 8 wéér duurder: is het oude OnePlus verleden tijd?

De nieuwe OnePlus 8 serie is vanmiddag onthuld door middel van een livestream. Hierdoor konden we niet alleen zien wat de telefoons te bieden hebben, maar ook wat voor prijskaartje ermee gepaard gaat. OnePlus fans opgelet: schrik niet.

Dat OnePlus premium-smartphones weet aan te bieden, dat zien we al jaren. Alleen in de loop der jaren is het merk steeds meer gegroeid en lijken de smartphones steeds meer premium te worden. Iets dat. met de nieuwe OnePlus 8 en 8 Pro een nieuw hoogtepunt bereikt. Niet alleen qua specificaties, maar ook zeker qua prijs. 

OnePlus 8 serie mag wat kosten

De nieuwe OnePlus 8 en 8 Pro zijn vanmiddag aangekondigd door middel van een livestream. Daar zagen we onder andere dat de nieuwe OnePlus 8 verkrijgbaar is vanaf €699 en dat de OnePlus 8 Pro voor €899 aan te schaffen is. Voor de gemiddelde vlaggenschip misschien niet meer dan normaal tegenwoordig. Voor een bedrijf als OnePlus wel degelijk een opvallende prijs.

We hebben het hierboven namelijk over startprijzen. Het prijskaartje van €699 geeft je een OnePlus 8 met 8GB aan RAM en 128GB aan opslagcapaciteit. Maar deze is uit te breiden tot 12GB RAM en 256GB opslagcapaciteit. De duurste variant, in de kleurenoptie Interstellar Glow, kost je als consument €799.

OnePlus 8 serie
Onyx Black (Afbeelding: OnePlus)

Voor de 8 Pro geldt exact hetzelfde. De prijs van €899 is de startprijs van het toestel. Daar krijg je 8GB RAM en 128GB aan opslagcapaciteit voor. Wil je een andere kleur of meer geheugen, dan kost dat je €100 extra. Een adviesprijs van €999.

Onderdeel van de grote jongens

En dat is best wel grens die bereikt is voor het bedrijf. Zoals gezegd: OnePlus staat al jaren bekend om hun betaalbare smartphones van premium-kwaliteit. Maar stukje bij beetje begint het bedrijf steeds meer eigenaar te worden van een premium-merk. Waar OnePlus eerder nooit wilde beginnen aan draadloos opladen en een IP-rating, gebeurt dat bij deze serie wel.

Het resultaat? Een adviesprijs van minimaal €699 en maximaal €999. Koop daar nog een draadloze oplader bij, voor het snelle 30W opladen, en je bent al snel €1069 kwijt. En zo is de underdog langzaam maar zeker uitgegroeid tot een van de grote premium-merken.

Wat je daarvan vindt mag je vinden en het zegt eerlijk gezegd weinig over de kwaliteit van de smartphones. Maar wie een aantal jaar geleden verliefd is geworden op het bedrijf dat voor een lage prijs, hoge specificaties wist te bieden, heeft allang gezien dat dit bedrijf er niet meer is. Hoe goed de producten anno 2020 dan ook mogen zijn.

Reageer op artikel:
OnePlus 8 wéér duurder: is het oude OnePlus verleden tijd?
Sluiten