Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 19 okt 2020
Leestijd: 4 minuten

OnePlus 8T: 5 redenen om de smartphone (niet) te kopen

De OnePlus 8T heeft het daglicht dan eindelijk gezien. Afgelopen week kondigde OnePlus de nieuwe smartphone aan die op papier een hele verbetering lijkt te zijn. Maar hoe zit het in de praktijk?

In dit artikel geven we je 3 redenen waarom je de OnePlus 8T zou moeten kopen en 2 redenen waarom niet. Meer interesse in de volledige review, check dan zeker even de video hierboven of dit artikel!

OnePlus 8T: waarom moet je de smartphone kopen?

Er zijn een hoop bijzondere specificaties en functionaliteiten te vinden op de OnePlus 8T, maar welke valleen nu het meeste op. Welke zorgen ervoor dat deze smartphone je geld waard is? We zetten ze op een rij:

#1 De batterij

De 4500mAh batterij van de OnePlus 8T behoort tot een van de tofste functionaliteiten van de smartphone. Ondanks het feit dat deze batterij iets groter is en je makkelijk anderhalve dag mee op sleeptouw neemt, is dat overigens nog niet het mooiste van alles. De OnePlus 8T beschikt namelijk over een functionaliteit dat men Warp Charge 65 noemt. Hiermee is het mogelijk om de smartphone met een vermogen van 65W op te laden. Binnen 39 minuten is je OnePlus 8T van 0% naar 100% en die ervaring is simpelweg fantastisch.

Wil je even snel wat lading in je telefoon gooien? Dan heb je binnen 15 minuten voldoende accu voor een hele dag gebruik. Ideaal!

#2 Het beeldscherm

De OnePlus 8T beschikt over een 6.5-inch FHD+ beeldscherm met een verversingssnelheid van 120Hz. Een uitstekende combinatie, want de ervaring is uitstekend. De kleuren zijn nauwkeurig en de kwaliteit ligt ongelofelijk hoog. Daarnaast is het beeldscherm met 1100 nits net iets helderder dan bij voorgaande modellen. Ideaal!

Uiteraard is de toevoeging van 120Hz wel een gewenste. Naast het feit dat dit uitstekend is voor het spelen van games, merk je ook in het dagelijkse gebruik verschil. Ondanks het feit dat de stap van 90Hz naar 120Hz niet zo heel groot is, blijft dit uiteraard wel een hele fijne feature.

OnePlus 8T
Opladen als een speer! (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#3 Het ontwerp

De OnePlus 8T ziet eruit als een high-end smartphone. Het toestel is afgewerkt met glas en aluminium, ligt met een gewicht van 188gram heerlijk in de hand en is met een dikte van 8,4mm extra dun. Het camerasysteem is verplaatst naar de linker bovenhoek en is dit keer meer dan een streepje. Je hebt te maken met een camera-eiland. Ondanks het feit dat de voorkeur daar bij ons op de redactie niet ligt,  moeten we eerlijk bekennen dat het er alles behalve slecht uitziet.

Die premium-uitstraling van de OnePlus 8T is overigens ook afkomstig door de kleur Aqua Marine Green. De kleurenoptie oogt wat blauwig en ziet er uitstekend uit. Al moet dit natuurlijk wel je smaak zijn.

OnePlus 8T: waarom de smartphone laten liggen?

Helaas is het niet allemaal koek en ei bij de OnePlus 8T. Welke zaken vallen tegen?

#1 Het camerasysteem

Ten eerste is het camerasysteem vrijwel teleurstellend te noemen. De OnePlus 8T beschikt over een extra sensor en een groter camerasysteem, maar is in vergelijking met de OnePlus 8 niet heel veel beter. Foto’s ogen in de ene situatie wat grauwig, waar ze in de ander weer veel te oranje zijn. De macro-lens is vanwege de tegenvallende kwaliteit een beetje zinloos en de kwaliteit van de foto’s valt best wel tegen. Waar je bijvoorbeeld met de Wide-camera nog goede foto’s produceert, gaan de details met de ultra-wide camera al snel verloren.

Het is erg jammer, want dit is een probleem waar OnePlus al vaker tegenaan gelopen is. Om heel eerlijk te zijn is dit een probleem dat bij de OnePlus 8 Pro voor het eerst niet opdook. De hoop was er dat die kwaliteiten naar een lagere prijsklasse zouden komen, maar dat is helaas niet het geval.

OnePlus 8T
De nieuwe smartphone (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#2 Terug in oude gewoontes

Hierdoor valt OnePlus, met de OnePlus 8T, terug in oude gewoontes. Naast het tegenvallende camerasysteem, zijn er op meer zaken bespaard. Zo is de smartphone bijvoorbeeld niet voorzien van de mogelijkheid om draadloos te kunnen laden en is het toestel beperk waterdicht. Problemen die de OnePlus 8 Pro net hadden opgelost.

Wat dat betreft is de OnePlus 8T geen grote upgrade ten opzichte van de OnePlus 8. En dat toestel was dan weer een kleine stap vooruit ten opzichte van de 7T. Erg jammer.

OnePlus 8T: de moeite waard?

De OnePlus 8T is wederom een uitstekend toestel. Zeker wanneer je het prijskaartje van €599 naast de specificaties zet. Je krijgt een uitstekend beeldscherm, een geweldige batterij en een smartphone die heerlijk in de hand ligt. Het was dat betreft een uitstekende ervaring.

Het enige probleem is dat OnePlus terugvalt in oude gewoontes. Het camerasysteem is alles behalve goed, je kan niet draadloos opladen en de waterdichtheid is beperkt. Waarschijnlijk geen grote dealbreakers, maar wel degelijk zonde. Al is het al om het feit dat OnePlus heeft bewezen de middelen te hebben om de problemen aan te pakken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
OnePlus 8T: 5 redenen om de smartphone (niet) te kopen
Sluiten