OnePlus toont nieuw concept voor de toekomst van haar smartphones

OnePlus is een van de grootste telefoonmakers ter wereld. Hoe zij de toekomst zien, showen ze met hun nieuwe concept-telefoon.

OnePlus kwam in januari 2020 met haar eerste concept smartphone de OnePlus Concept One. Deze maakte gebruik van electrochomic glass technology, waarbij het glas zo was aangepast dat je de camera niet zag. Na de release van de 8T in oktober vindt het merk de tijd rijp voor een nieuw concept gebaseerd op die telefoon.

De OnePlus 8T Concept

De nieuwe telefoon heet geheel toepasselijke de OnePlus 8T Concept. Volgens het merk moet de smartphone een combinatie worden van een natuurlijk design met geavanceerde technologie. Wij zetten het hieronder op een rijtje.

Natuurlijke uitstraling

Voor dat natuurlijke design heeft OnePlus gekeken naar de warmwaterbronnen van het Turkse Pamukkale. Het moet ervoor zorgen dat de interactie met de telefoon natuurlijk aanvoelt en daarnaast ook intuïtiever en makkelijker te bedienen is.

Electronic Color, Material en Finish (ECMF)

De OnePlus 8T Concept gebruikt ook ECMF. Het moet ervoor zorgen dat het fysieke ontwerp van het apparaat dynamisch samenwerkt met de gebruikers en de software. Simpel gezegd kan de kleur van het glas veranderen door middel van metaaloxide in het glas. Door het veranderen van verschillende voltages kan de kleur van donkerblauw naar licht zilver verkleuren.

Reactive Sensing Technology

Het ECMF heeft nog een ander voordeel. Het verandert de manier waarop we omgaan met de technologie. Deze is geleend van 5G want er wordt gebruikgemaakt van mmWave. Deze module zendt goven uit en ontvangt ze ook weer. Door die golven kan het objecten waarnemen, afbeelden, lokaliseren en volgen.

OnePlus 8T Concept
Zo ziet het eruit. (Afbeelding: OnePlus)

Voordelen voor de OnePlus 8T Concept

Het grote voordeel is dat het mogelijk is om touchless notificaties te ontvangen. Door de glastechnologie kan het glas continu van kleur veranderen om te laten zien dat er een bericht of telefoontje binnenkomt. Het opnemen of afwijzen kan dan met een simpel gebaar zonder de smart phone zelfs aan te raken.

Door de nieuwe mmWave technologie kan de gezondheid nog beter worden gemeten. Deze kan zelfs de ademhaling waarnemen, waarna het feedback kan geven via het glas door ECMF.

Reageer op artikel:
OnePlus toont nieuw concept voor de toekomst van haar smartphones
Sluiten