Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 25 sep 2020

OnePlus 8T laadt ontzettend snel op: ‘een hele dag lading in 15 minuten’

De OnePlus 8T ziet op 14 oktober 2020 het daglicht. Zoals verwacht geeft OnePlus voor de onthulling zelf al informatie over het toestel. Zo weten we bijvoorbeeld dat er een 120Hz in het toestel zit, maar ook dat een hardnekkig gerucht klopt.

Wie zijn OnePlus 8T namelijk op wil laden zal niet lang hoeven te wachten. Met een laadvermogen van 65W kan je, volgens het bedrijf zelf, een hele dag lading binnen 15 minuten binnenhalen.

OnePlus 8T laadt ontzettend snel

In een persbericht onthult OnePlus zijn snelste laadoplossing tot nu toe. Het bedrijf wist eerder al indruk te maken met Warp Charge 30T, dat uiteindelijk een van de meest geliefde functionaliteiten werd. Snel opladen is iets dat voor iedere smartphone-gebruiker handig is en OnePlus had het wat dat betreft goed voor elkaar. Maar het Chinese bedrijf doet er een schepje bovenop. Of moeten we zeggen: schep!

Met Warp Charge 65 introduceert OnePlus een oplaadtechnologie die de nieuwe OnePlus 8T op kan laden met een vermogen van 65W. Hiermee weet het nieuwe toestel, dat op 14 oktober het daglicht ziet, twee keer beter te presteren dan zijn voorganger. De OnePlus 8T is voorzien van een 4500mAh batterij en moet dus binnen een kwartier tijd van 0% naar 58% opgeladen worden. Volgens OnePlus is dat genoeg om de telefoon een hele dag te kunnen gebruiken. Wie de OnePlus 8T 100% op wil laden zal 39 minuten moeten wachten en dat is bijzonder kort.

OnePlus 8T
Warp Charge 65 (Afbeelding: OnePlus)

Twee batterijen

We hoeven niet helemaal in detail te treden, maar het is wel handig om een vraag te kunnen beantwoorden. Want hoe krijgt OnePlus dit voor elkaar?

De Warp Charge 65-technologie is niet uitgerust met één, maar twee batterijen. Het toestel moet iedere batterij dus minder opladen dan wanneer ze gecombineerd zijn. Hierdoor is het mogelijk om de OnePlus 8T twee keer zo snel op te laden dan de OnePlus 8 Pro. Doordat er dit keer twee batterijen zijn, blijven ze ook gewoon lekker koel. Er zijn dus geen problemen met oververhitting.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
OnePlus 8T laadt ontzettend snel op: ‘een hele dag lading in 15 minuten’
Sluiten