OnePlus 8T specs lekken uit: 120Hz en opvallend camerasysteem

De OnePlus 8 is alweer een tijdje uit. Traditioneel komt de fabrikant ook met een T-model. De specs van de OnePlus 8T lekken nu uit.

De OnePlus 8 is in mei van dit jaar gelanceerd door de fabrikant. Een van de grote pluspunten van dat toestel is het scherm, een 6.55 Fluid AMOLED-display met een verversingssnelheid van 90Hz. Ook de batterij was een pluspunt. Mindere punten waren het camerasysteem, die overigens bij de 8 Pro wel in orde is. Het loopt echter wat achter op de concurrentie.

De specs van de OnePlus 8T

Met de nieuwe OnePlus 8T hoopt het de goede eigenschappen nog beter te maken en de slechte te verbeteren. Natuurlijk kan het niet heel lang geheim blijven en zijn de specs al gelekt. De belangrijkste nieuwigheden zijn dan ook het scherm en het camerasysteem. Als we het lek moeten geloven heeft het dan ook een 120Hz scherm.

Zoals gezegd krijgt ook het camerasysteem een flinke boost. De 8 had drie camera’s aan de achterkant. Een 48 megapixel hoofdcamera, een 16 megapixel groothoek en een 2 megapixel macrolens. Die macrolens updatet OnePlus nu. De OnePlus 8T krijgt een 5 megapixellens. Daarnaast kot er ook vierde camera bij. Dat wordt er eentje die speciaal voor portretten is.

 

Onder de motorkap verandert er niet heel veel bij de OnePlus 8T. Het nieuwe toestel krijgt een Snapdragon 865 Plus chip, 8GB RAM en 128GB schijfruimte. Deze lijken overeen te komen met de huidige capaciteit van het toestel.

Natuurlijk is het ook van belang op wel besturingssysteem de 8T draait. Deze gaat gebruikmaken van OxygenOS 11. Dat is gebaseerd op Android 11. Dat is een vrij logische stap, aangezien de 7T met Android 10 op de markt kwam, dat toen net uit was.

De grote vraag is natuurlijk wanneer de OnePlus 8T op de markt komt. Dit lijkt vermoedelijk ergens aan het einde van het september/het begin van oktober te zijn, gezien de vorige releases van het bedrijf.

Reageer op artikel:
OnePlus 8T specs lekken uit: 120Hz en opvallend camerasysteem
Sluiten