Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 21 okt 2020

OnePlus 9 lekt nu al uit: smartphone wordt in deze maand van 2021 verwacht

Vorige week werd de OnePlus 8T aangekondigd. De nieuwe smartphone van OnePlus is inmiddels te koop en ook door ons beoordeeld. Waar je zou verwachten dat fans van het merk vol enthousiasme zijn over dit model, lijkt er alweer over de OnePlus 9 gesproken te worden.

Niet heel gek, want dankzij een lek lijkt bekend te zijn geworden wanneer we deze opvolger kunnen verwachten. OnePlus lanceerde normaal gesproken zijn smartphones in mei, maar besloot dat dit jaar een maand eerder te doen. En dat is dusdanig bevallen dat het bedrijf wederom een wijziging doet.

OnePlus 9 komt eerder in 2021

De OnePlus 9 verschijnt in 2021 nog eerder dan in 2020. En dit jaar bracht het Chinese bedrijf zijn OnePlus 8 al een maand eerder uit dan we gewend zijn. Dat is het nieuws dat Android Central, dankzij informatie van een bron binnen het bedrijf, vandaag naar buiten weet te brengen. Volgens de informatie maakt het bedrijf zich op om de OnePlus 9 al in maart 2021 op de markt te brengen. Een exacte datum lijkt nog niet bekend te zijn, maar er wordt gesproken over een lancering halverwege die maand.

Uiteraard is de informatie nog niet bevestigd en lijkt het erg vroeg te zijn voor dit soort informatie. Neem het nieuws dus zeker met een korreltje zout.

OnePlus 8T
8T (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Geen gekke zet

Toch moet er ook wel realistisch nagedacht worden over deze beslissing. Mocht de OnePlus 9 al in maart verschijnen, dan is dat alles behalve een gekke zet van het bedrijf. Op deze manier kan de smartphone-serie, die inmiddels toch echt tot de populairste van de gehele markt hoort, de concurrentie opzoeken. Merken als Xiaomi en Samsung brengen rond deze tijd vaak ook hun smartphones op de markt. Sterker nog: de verwachting is er dat Samsung de S21-lijn van volgend jaar ook eerder uitbrengt dan normaal gesproken. Dat verhaal lees je hier.

Maar ook voor OnePlus zelf zou het best wel goed kunnen zijn. Op dit moment zitten de reguliere-lijn en de T-lijn best wel dicht op elkaar. Iets dat zeker dit jaar het geval was met de komst van de OnePlus Nord in de zomer. De OnePlus 9 zal wat dat betreft wat langer in de schappen liggen, zodat deze nog een beetje kan rijpen voor de T-serie eraan komt.

Benieuwd wat wij van de OnePlus 8T vinden? Check dan zeker even deze video!

Reageer op artikel:
OnePlus 9 lekt nu al uit: smartphone wordt in deze maand van 2021 verwacht
Sluiten