Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Digital 23 mrt 2020

OnePlus test geforceerde Dark Mode: alle apps op zwart

OnePlus is bezig met het testen van een geforceerde Dark Mode. Althans, dat is wat duidelijk wordt nadat gebruikers van het XDA forum de functionaliteit spotten in OxygenOS.

Er is een grote kans dat de nieuwe functionaliteit, een geforceerde donkere modus, tegelijkertijd verschijnt met de OnePlus 8 serie. De verwachting is dat de toestellen halverwege volgende maand zullen verschijnen. En mocht dat gebeuren, gaat de functionaliteit daar mogelijk dus ook mee gepaard.

Alles op zwart in OxygenOS

De nieuwe functionaliteit zorgt ervoor dat applicaties in het donker worden gezet. Nu denk je misschien “He, maar dat was toch al mogelijk”, maar niets is minder waar. Een donkere modus is al enige tijd aanwezig op Android, maar zoals je misschien gemerkt hebt is niet iedere app voorzien. Sommige applicaties zijn nog zo wit als de neten, zelfs al heb jij zelf een Dark Mode ingesteld.

Dat heeft te maken met het feit dat niet iedere ontwikkelaar zijn app klaar maakt voor zo’n functie. Zo heeft WhatsApp bijvoorbeeld heel lang gewacht met het uitbrengen van zo’n Dark Mode. En zo zijn er nog talloze populaire applicaties te noemen. En het lijkt er nu dus op dat OnePlus het heft in eigen hand neemt.

Het Chinese bedrijf lijkt namelijk bezig te zijn met de functie “Enable Dark Mode in More Apps”. Hiermee zou OxygenOS, het besturingssysteem van de OnePlus smartphones, als het ware een donkere modus kunnen forceren. En hiermee zit jij als gebruiker dus altijd goed wanneer je deze wil gebruiken.

OnePlus 8 serie

De verwachting is dus dat de nieuwe functionaliteit tegelijkertijd met de OnePlus 8 serie opduikt. Deze serie wordt naar verwachting volgende maand onthuld door het Chinese bedrijf. Inmiddels is er al veel bekend over de line-up van de serie. Al staat natuurlijk nog niet alles vast.

In de afgelopen maanden is er namelijk veel gelekt over de OnePlus 8 serie. Zo duiken er specificaties op, lekken er beelden uit en zien we renders van de toestellen. Benieuwd wat wij verwachten van de serie en wat de geruchten je vertellen? Check dan zeker ons ‘Alles wat we denken te weten’ artikel even!

Reageer op artikel:
OnePlus test geforceerde Dark Mode: alle apps op zwart
Sluiten