Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 14 sep 2019

OnePlus belooft fix om apps niet meer zo snel af te sluiten op de achtergrond

Een van de snelste manieren om de batterij van je smartphone te laten leeglopen is om apps op de achtergrond open te laten staan. Veel smartphones sluiten apps echter af zodat ze niet blijven lopen op de achtergrond. Sommige merken doen dit wat agressiever dan anderen. Dat scheelt je batterij. De keerzijde is dat je alarm misschien niet af gaat of dat je bijvoorbeeld berichten niet ziet. OnePlus heeft nu geluisterd naar de feedback hierover vanuit de community en zal een verbetering aanbrengen om deze onhandigheid tegen te gaan.

OnePlus sluit apps op de achtergrond sneller dan je OnePlus kunt zeggen

Naast Huawei en Samsung wordt OnePlus vaak genoemd als een van de smartphonemerken die het meest agressief is in het afsluiten van apps op de achtergrond. Dit wordt ook wel ‘killing’ apps genoemd.

De reden voor het afsluiten van apps is duidelijk: een langere batterijduur van de smartphones. Alleen de consequenties van het afsluiten van de apps is dat ze soms te snel worden gesloten. Daardoor moet de gebruiker helemaal opnieuw starten waar hij mee bezig was. Een lange notitie of liefdesbericht die opeens verdwenen is, is zacht uitgedrukt irritant.

OnePlus
(Bron: ANP. Photo by JAGADEESH NV)
2019-05-14 19:51:30 epa07570967 Visitors take alook of the newly launch of OnePlus 7 and OnePlus Pro series smartphones at the experience center in Bangalore, India, 14 May 2019. The Chinese smartphone maker company, unveiled on the same day its smartphones OnePlus 7 and OnePlus 7 Pro. The OnePlus 7 Pro powered by a Qualcomm Snapdragon 855 SoC inside and it will be available in three variants, 6GB RAM, 8GB RAM, and 12GB RAM, priced between Euro 621.75 to Euro 735.95. The OnePlus 7 Pro features 6.67-inch display, is fitted with a triple-lens rear camera setup (48MP+16MP+8MP) and has 4,000 mAh battery. EPA/JAGADEESH NV

De community wint: smartphonemerk belooft fix

OnePlus heeft nu een fix beloofd voor dit probleem in hun toekomstige updates. Een van de redenen voor deze fix is de derde plek op een lijst van fabrikanten die het meest rigoureus zijn in het afbreken van lopende apps op de achtergrond. Precies, dit is niet een lijstje waar je als fabrikant in wilt staan. En al helemaal niet in de ‘top’ drie.

Sommige gebruikers vinden het fijn dat apps niet open blijven staan. Anderen willen het liefst dat de apps zo snel mogelijk worden afgesloten. Je kunt er blij mee zijn of niet, maar deze fix laat in ieder geval zien dat OnePlus open staat voor feedback vanuit de community.

Reageer op artikel:
OnePlus belooft fix om apps niet meer zo snel af te sluiten op de achtergrond
Sluiten