OnePlus kondigt nieuwe lijn betaalbare smartphones aan

Het Chinese merk OnePlus kondigt vandaag een nieuwe smartphonelijn aan. Deze worden goedkoper dan dat we van het bedrijf gewend zijn.

OnePlus is een grote speler op de telefoonmarkt. Het bedrijf bracht met de OnePlus 8 Pro (foto) een goede smartphone op de markt. Met een prijs van 899 euro zit die telefoon in het hogere segment van de smartphones. Met een nieuwe lijn telefoons wil het bedrijf ook mensen bereiken die minder willen besteden aan een smartphone.

OnePlus gaat voor goedkopere telefoons

Veel over de nieuwe lijn heeft de producent nog niet bekendgemaakt. Het is dus ook nog onbekend hoe duur de telefoons zijn en wat ze kunnen. Wel zullen de smartphones eerst in Europa en India op de markt komen, om ze vervolgens in andere landen op de wereld te lanceren. In een speciaal bericht in morsecode lijkt de fabrikant te hinten op een release in juli.

“We hebben de afgelopen zes jaar een lange weg afgelegd. Nu is het voor ons het juiste moment om met iets nieuws te komen. Ik kijk erg uit naar dit nieuwe begin voor OnePlus en ik hoop onze fans ook,” zegt CEO Peter Lau in een persbericht over de lancering.

Nieuwe producten in de maak

Toch is het niet een opmerkelijke stap van OnePlus. Het bedrijf is de afgelopen tijd al gekomen met nieuwe productcategorieën. Zo heeft het in India een OnePlus-tv geïntroduceerd en zijn in Nederland ook al de Bullets-oordoppen verkrijgbaar. Met een prijs van 69 euro behoren die al tot het goedkopere assortiment. Afgelopen week kwam het bedrijf bovendien al in het nieuws vanwege haar oortjes. Het bedrijf zou bezig zijn met compleet draadloze oordoppen. Als eerste bedrijf na Apple lijkt het de naam Pods te gaan gebruiken.

Vorige maand reviewden wij nog de OnePlus 8 Pro. Wil je weten wat wij van de telefoon vonden? Dat kun je hier zien in onze uitgebreide videoreview!

Reageer op artikel:
OnePlus kondigt nieuwe lijn betaalbare smartphones aan
Sluiten