Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 2 nov 2019

OnePlus blijft voorlopig twee telefoons per serie lanceren

OnePlus laat weten succes te hebben met het lanceren van twee smartphones per serie. Daarom gaat de fabrikant van deze Android-telefoons daar voorlopig mee door. Met al die twee telefoons wil het bedrijf ‘de beste ervaring aanbieden op verschillende prijspunten’.

Daar waar de Chinese fabrikant OnePlus eerst één telefoon per jaar uitbracht, stapte die al gauw over op twee smartphones per jaar door de T-serie te introduceren. Sinds de lancering van de OnePus 7-serie brengt het bedrijf echter meer smartphones uit per jaar: de teller staat inmiddels op vier stuks. Denk dan aan de OnePlus 7, 7 Pro, 7T en de 7T Pro. De gewone versies verschijnen aan het begin van het jaar, terwijl de T-serie tegen het einde van het jaar uitgebracht wordt.

OnePlus houdt huidige strategie aan

Hier in Nederland hebben we er niet zo veel last van, maar in sommige landen kan dit verwarrend zijn. Niet elk toestel is in elk land beschikbaar (zo is de OnePlus 7T Pro officieel niet in de VS uitgebracht). Bovendien kan deze strategie ervoor zorgen dat eigenaars van deze toestellen eerder kunnen denken dat hun smartphone met ongeveer zes maanden alweer outdated is. Ook zijn er nu vier toestellen om rekening mee te houden. Dan rekenen we de speciale edities nog niet eens mee.

OnePlus 7T Review
Bron: Dominick Vietor / WANT

Ondanks dat werpt de strategie van vier toestellen in het jaar – twee per serie – zijn vruchten af voor OnePlus. In een interview met de Times of India laat ceo Pete Lau weten hiermee door te willen gaan. Het idee achter meerdere toestellen lanceren zou ook heel simpel zijn: het bedrijf wil ‘de beste ervaring op verschillende prijspunten’ willen aanbieden. Met andere woorden: ongeacht je budget, je zou een nieuwe OnePlus-telefoon moeten kunnen kopen.

OnePlus lijkt hiermee steeds dichterbij de grotere spelers te komen, zoals Samsung, Huawei en Apple, die eveneens twee tot drie high-end modellen uitbrengen per jaar. Er zijn helaas geen Nederlandse verkoopcijfers bekend van de verschillende smartphones.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Times of India

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
OnePlus blijft voorlopig twee telefoons per serie lanceren
Sluiten