Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Gadgets 21 jul 2020

OnePlus Buds gaan de strijd aan met Apple AirPods: een eerste indruk

De OnePlus Buds, de eerste true wireless oordopjes van OnePlus, zijn officieel onthuld. We wisten dat ze eraan zaten te komen, maar nu weten we er alles over. En om heel eerlijk te zijn zien we een gevaarlijke concurrent voor de Apple AirPods.

Eerder vandaag schreef ik al over mijn eerste ervaring met de OnePlus Nord, de nieuwe smartphone van het bedrijf. Maar naast de nieuwe smartphone kreeg ik ook de kans om alvast aan de slag te gaan met de OnePlus Buds. Hoe bevallen de oortjes en hebben we te maken met een echte AirPods-concurrent?

OnePlus Buds: dit hebben ze te bieden

De OnePlus Buds zijn dus uit de doeken gedaan. In de afgelopen weken zijn er al verschillende zaken naar buiten gekomen. Zo vertelde OnePlus zelf bijvoorbeeld al dat de oortjes een accuduur van 30 uur hebben. Maar laten we even naar het totaalplaatje kijken.

Dit hebben de OnePlus Buds te bieden:

  • Accuduur van 30 uur
  • Oplaadcase (430mAh)
  • Envoirmental Noise-cancellation
  • Bass boost
  • 13.4mm Dynamic Driver
  • Dobly Atmos
  • Direc Audio Tuner
  • 3D Stereo

Qua ontwerp lijken de oortjes wel flink op de reguliere AirPods van Apple. Wel met een kleine aanpassing hier en daar, maar over het algemeen zijn de twee hetzelfde.

De oplaadcase van de OnePlus Buds is aanzienlijk groot en wordt opgeladen door middel van een USB-C kabel die meegeleverd wordt.

De OnePlus Buds zijn in drie kleuren verkijgbaar: blauw, wit en zwart. De verkoopprijs? €89!

OnePlus Buds
De oortjes (Afbeelding: OnePlus)

Mijn eerste ervaring

Mijn eerste ervaring met de OnePlus Buds is best wel goed. De werking van de oortjes, met name het koppelen, komt erg overheen met dat van de Apple AirPods. Je drukt het knopje op de achterkant in en wacht tot deze wit wordt. Vervolgens koppel je de telefoon en je kan aan de slag.

Haal je tijdens het luisteren van muziek een oortje uit je oor, dan zal de muziek stoppen met spelen. Iets dat we ook kennen van de Apple AirPods. Tik op het linkeroortje om een nummer terug te gaan en op het rechter oortje om een nummer verder te gaan. Ook hier zie ik veel gelijkenissen.

Kijken we naar de geluidskwaliteit, dan ben ik zeer positief. Het geluid klinkt goed en is vergelijkbaar met het geluid van de OnePlus Bullet Wireless.

OnePlus Buds
De blauwe variant (Afbeelding: OnePlus)

Qua accuduur valt er nog niet heel veel te zeggen, gezien het feit dat ik nog niet heb kunnen kijken of de 30 uur ook echt makkelijk behaald kan worden. In de volledige review, die ik volgende week op de website zet, kan ik daar dieper op in gaan.

Reageer op artikel:
OnePlus Buds gaan de strijd aan met Apple AirPods: een eerste indruk
Sluiten