Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Gadgets 15 jul 2020

OnePlus Buds zijn mogelijk echte AirPods-Killers dankzij accuduur

OnePlus kondigt op 21 juli 2020 niet alleen de nieuwe Nord aan. Het bedrijf komt ook met zijn eerste true-wireless oordopjes: de OnePlus Buds. En die zouden zomaar eens een bedreiging kunnen vormen.

Toen OnePlus net begon werden de smartphones echte flagship-killers genoemd. Dat is een hele interessante term, maar het bleek in de praktijk ook echt te kloppen. Iets dat met de OnePlus Buds nu ook verwacht wordt. Het zouden zomaar eens AirPods-killers kunnen worden.

OnePlus Buds met indrukwekkende accuduur

Het gaat wederom niet om een gerucht. OnePlus komt zelf alweer met nieuwe informatie over de true wireless oordopjes. Het gaat dit keer over de accuduur die, op papier, uiterst veel indruk weet te maken. De OnePlus Buds zorgen er namelijk voor dat jij straks tot wel 30 uur kan genieten van je favoriete muziek of podcasts. Dat maakt het bedrijf bekend door middel van een bericht op het forum.

Ieder oortje beidt een accuduur van 7 uur. Wanneer je de OnePlus Buds niet meer gebruikt, kan je ze in een oplaadcase bewaren. Wanneer je dat iedere keer gewoon netjes doet, zal je de oordopjes op een enkele lading 30 uur kunnen gebruiken.

OnePlus Buds accuduur
Ze gaan 30 uur mee (Afbeelding: OnePlus)

AirPods-killer?

In de wandelgangen worden de OnePlus Buds de AirPods-killer genoemd. Dat is niet vreemd, want de oordopjes gaan de concurrentie aan met de gehele markt. Maar in die markt zijn de AirPods, die voorzien zijn van een vrij hoog prijskaartje, simpelweg het populairst. Of de oortjes ook echt AirPods-killers zijn moet de praktijk uitwijzen. Dat is bijvoorbeeld afhankelijk van de geluidskwaliteit en, zeker niet onbelangrijk, de prijs.

Maar op het gebied van accuduur hebben de OnePlus Buds al een redelijke voorsprong te pakken. Niet alleen op de AirPods, maar op de gehele markt. Op dat gebied zal de ranglijst, met de populairste merken, er als volgt uitzien:

  • OnePlus Buds | 30 uur
  • Apple AirPods | 24 uur
  • Google Pixel Buds | 24 uur
  • Samsung Galaxy Buds+ | 22 uur

Op 21 juli worden de OnePlus Buds onthuld en weten we wat de oortjes precies te bieden heeft. Benieuwd naar hoe de nieuwe OnePlus Nord, de goedkopere smartphone van het bedrijf, eruit ziet? Check dan zeker even dit artikel.

Reageer op artikel:
OnePlus Buds zijn mogelijk echte AirPods-Killers dankzij accuduur
Sluiten