Mark Hofman
Mark Hofman Gadgets 10 aug 2020

Zijn de OnePlus Buds een waardig alternatief op de Apple AirPods?

De OnePlus Buds, de eerste True Wireless oortjes van OnePlus, lijken op papier een fantastische deal te zijn. De specificaties zijn hoogstaand en met een prijs van €89 nemen ze het met gemak op tegen de populaire Apple AirPods. Maar is dat in de praktijk ook zo?

In dit artikel vertellen we je kort of dit het geval is of niet. We hebben onlangs een volledige review geschreven waarin je uitgebreid kunt lezen waar de OnePlus Buds in uitblinken en waar ze nog punten laten liggen. Iets dat ik je in de video bovenaan dit artikel ook vertel.

Dit artikel is voor de snelle mensen onder ons die snel even een beknopte recensie willen lezen.

OnePlus Buds vs Apple AirPods

De OnePlus Buds zijn dus de eerste True Wireless oordopjes van OnePlus. Met een adviesprijs van €89 kunnen we bijna niet anders dan de Buds te vergelijken met de AirPods van Apple. Die laatste behoren met gemakt tot de populairste, en meest geprezen, oortjes van de markt. Maar met een prijskaartje van minimaal €179 zijn ze niet voor iedereen weggelegd.

Dat zit wel anders bij de OnePlus Buds. De vraag is alleen of de oortjes, die €90 goedkoper zijn, genoeg te bieden hebben. Met een goede geluidkwaliteit, 30 uur aan accuduur en een fijn ontwerp zit dat wel goed. De oortjes lijken qua ontwerp wel erg op de oortjes van Apple, maar dat is ieder iets positiefs dan iets negatiefs. Ondanks het feit dat de oplaadcase iets grote is, zorgen wel voor meer uur plezier. En wie slechts tien minuten de tijd heeft om ze weer op te laden, zit vervolgens weer 10 uur gebakken. Wat dat betreft zit het met de oortjes, op de kwaliteit van de microfoon na, wel goed.

De Apple AirPods zijn een flink stuk duurder, maar dat merk je wel tegenover de OnePlus Buds. De bouwkwaliteit ligt hoger, dat mag duidelijk zijn. En over kwaliteit gesproken: de geluidskwaliteit wat dat betreft ook. Het is geen wereld van verschil, maar zeker wel beter. Wat betreft de microfoon heeft Apple het wel veel beter voor elkaar. De AirPods winnen die strijd met al het gemak van de wereld. Maar met een mindere accuduur en verder heel weinig verschil, mag de uitkomst van de test duidelijk zijn.

Een waardig alternatief?

De OnePlus Buds zijn een waardig alternatief voor de Apple AirPods. Met een adviesprijs van €89 kunnen we spreken van een fantastische deal. Persoonlijk ruil ik mijn Apple AirPods niet snel in, maar ik ben blij dat er inmiddels een dusdanig betaalbaar alternatief is. Zeker voor de Android gebruikers zijn de OnePlus Buds een echte uitkomst.

Laat ik het zo zeggen: ik gebruik mijn Apple AirPods al twee jaar lang bijna iedere dag. Maar als ik als consument anno 2020 een nieuw setje zou moeten kopen, dan kies ik toch voor de OnePlus Buds. Geen twijfel over mogelijk.

Reageer op artikel:
Zijn de OnePlus Buds een waardig alternatief op de Apple AirPods?
Sluiten