OnePlus Buds voorzien van Warp Charge: laden sneller op dan Apple AirPods

De OnePlus Buds krijgen een mooie accuduur van maar liefst zeven uur wanneer je ze helemaal opgeladen hebt en tot het eind gebruikt. Maar dat is mogelijk niet het enige punt waarop ze niet teleurstellen. De eerste draadloze oordoppen van het Chinese bedrijven kunnen namelijk ook razendsnel opgeladen worden.

Dat laat OnePlus Buds-projectmanager Jay Liu weten in een interview met Techradar. Liu vertelt dat de oplaadcase waar de oordoppen ingestopt worden voorzien is van Warp Charge. Dat is snelle oplaadtechnologie die het bedrijf zelf ontwikkeld heeft. Het deed al wonderen voor je OnePlus-smartphone, maar straks dus ook voor je OnePlus Buds. Dankzij Warp Charge is de case binnen tien minuten voor tien uur opgeladen. Daarmee verslaat de Chinese fabrikant een concurrent zoals Apple. De Apple AirPods gaan namelijk vijf uur mee wanneer je ze iets langer dan een kwartier op de oplader legt.

OnePlus Buds accuduur
Ze gaan 30 uur mee (Afbeelding: OnePlus)

OnePlus Buds zijn razendsnel op te laden

Bovendien is het zo dat je elke oplader en kabel kunt gebruiken, zolang die maar ondersteuning aanbiedt voor 10 watt of meer. De OnePlus Buds zullen echter niet voorbij de 5v 1.5A gaan, zodat de ingebouwde accu in de oplaadcase van 430 mAh niet beschadigt. De accu biedt meer dan twintig uur luisterplezier aan. Je kunt de oordoppen dus drie keer helemaal opladen wanneer je de batterij helemaal vult. OnePlus claimt dat je met één volle oplaadbeurt tot dertig uur uit de oordoppen en hun case haalt. Ter vergelijking: de Apple AirPods gaan tot 24 uur mee.

Er zit ook nog een gedachte achter het feit dat de OnePlus Buds zo snel opgeladen kunnen worden. Heel vaak is het zo dat we onze telefoon ‘s nachts opladen, maar onze oordoppen alleen vlak voordat we weggaan. Dan is het dus van belang dat die dingen snel opgeladen kunnen worden. De Buds ondersteunen trouwens geen draadloos opladen, want dat zou betekenen dat ze veel duurder worden. Helaas is nog niet bekend wat de oordoppen moeten kosten.

Techradar

Reageer op artikel:
OnePlus Buds voorzien van Warp Charge: laden sneller op dan Apple AirPods
Sluiten