Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 15 jul 2019

OnePlus druk bezig om camerasysteem te verbeteren (en zo doet het dat)

De meeste bedrijven staan niet bepaald te springen om buitenstaanders een kijkje in de keuken te geven. Al lijkt OnePlus daar anders over te denken. Een medewerker van AndroidCentral werd onlangs namelijk uitgenodigd om te kijken hoe het eraan toeging in het camera lab van het bedrijf. De hoogtepunten van zijn bezoek hebben we voor jullie gedeeld.

Een kijkje in het OnePlus camera lab

OnePlus heeft de afgelopen jaren flinke stappen gezet. Het bedrijf begon dan wel erg kleinschalig door haar toestellen slechts aan een select groepje klanten te verkopen, maar is inmiddels uitgegroeid tot een waardige concurrent voor Apple, Samsung en Huawei. Met name de OnePlus 7 Pro komt qua kwaliteit erg dicht in de buurt bij de vlaggenschepen van andere bedrijven.

Een van de meest veelbelovende features van dat toestel was ongetwijfeld de 48 Megapixel camera aan de achterkant welke voorzien is van een groothoeklens. Nadat de OnePlus 7 op de markt kwam bleek er echter al snel een aantal dingen mis met de camera te zijn. Al werd dit gelukkig snel opgelost door middel van een update.

Het team dat deze verbeterde versie ontwikkeld heeft is gevestigd in Taiwan. Daar zit namelijk een kantoor gevestigd dat voorzien is van een camera laboratorium. Hieronder hebben we enkele foto’s en bijbehorende weetjes verzameld welke een medewerker van AndroidCentral onlangs maakte. OnePlusHet eerste dat hem opviel was een poster met daarom alle mijlpalen van het bedrijf OnePlus camera labEr hing blijkbaar ook een poster op het kantoor waarop alle bijzondere uitvoeringen te zien zijn. Denk hierbij aan de Star Wars editie van de OnePlus 5T, de Avengers uitvoering van de OnePlus 6 of de recente OnePlus 6T McLaren. In het lab zelf aangekomen blijkt dat er een hoop attributen zijn waarmee OnePlus zaken als de witbalans, de helderheid en het contrast mee test.

OnePlusZo maakt het bedrijf gebruik van meerdere lichtcabines – zoals het SpectraLite QC-model van X-Rite – om garant te zijn van kleurnauwkeurigheid in verschillende lichtomstandigheden. Dit specifieke model gebruikt zeven verschillende lichtbronnen om een heel scala aan lichtscenario’s nauwkeurig te simuleren. OnePlusHet lab bevat ook een robotarm gecombineerd met een verlichtingssysteem dat meer dan duizend verlichtingsniveaus bij verschillende kleurtemperaturen kan simuleren. De robotarm is daarbij in staat om te schakelen tussen alle drie de brandpuntsafstanden en testcycli door middel van verschillende verlichtingsniveaus en diagrammen om de kleurnauwkeurigheid van de camera in te stellen. De gegevens van deze tests worden doorgestuurd naar de analyse om eventuele afwijkingen bij een bepaalde lichtconditie of brandpuntsafstand op te sporen. Tevens zorgt de robotarm ervoor dat OnePlus in principe alle gebruikersfouten uit de vergelijking verwijderd.

OnePlus gebruikt drie mannequinkoppen die gemaakt zijn van een gel die de textuur van menselijke huid na bootst. Door de verschillende huidskleuren op de mannequins kan het bedrijf zijn camera’s beter kalibreren voor een breder scala aan tonen:

— Raju PP (@rajupp) 9 juli 2019

Meer informatie omtrent OnePlus en haar producten lees je in het overzicht.

Reageer op artikel:
OnePlus druk bezig om camerasysteem te verbeteren (en zo doet het dat)
Sluiten