Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 12 december 2018

OnePlus erkent en onthult visie op vraag naar compacte smartphones

OnePlus heeft zijn smartphones, net zoals de concurrentie, de afgelopen jaren steeds een stukje groter gemaakt. Waar we in 2013 een 4.3-inch scherm nog gigantisch vonden, lopen we nu met 6-inch monsters rond.

Compacte OnePlus smartphone

Dunnere schermranden leken een oplossing te bieden, maar het tegendeel bleek te gebeuren: fabrikanten grijpen die kans juist aan om nog grotere schermen erin te proppen. OnePlus erkent echter de vraag naar compactere modellen, en sluit een terugkeer naar een compacte vormfactor niet uit.

Dat heeft OnePlus CEO Pete Lau bevestigd tijdens een interview met PCMag. Met de huidige technologie zou een kleine smartphone resulteren in een vrij belabberde accuduur, zo beargumenteert de CEO. Dat is volgens hem de reden waarom een dergelijk model niet bestaat.

OnePlus 5G toestel Pete Lau 2019
OnePlus CEO Pete Lau

Nu de toekomst van grafeen-batterijen steeds dichterbij komt, zou het zomaar slechts een kwestie van jaren kunnen zijn voordat OnePlus wel die stap kan zetten. Oftewel, wanneer de technologie er is die ook met weinig ruimte een degelijke accu kan bieden. Aan de andere kant: een kleiner scherm vergt een kleinere batterij, dus wie weet wordt die middenweg al eerder bereikt.

Het slechte nieuws? Dat het daar voorlopig ook bij blijft. De Chinese techgigant heeft dus geen concrete plannen. Dat de CEO van OnePlus echter de vraag naar compacte toestellen erkent en het sterk overweegt, is al fantastisch nieuws. Aan de andere kant gaan opvouwbare smartphones wellicht al veel sneller een oplossing bieden. Is je smartphone te groot? Dan vouw je ‘m toch gewoon op?

PCMag

Reageer op artikel:
OnePlus erkent en onthult visie op vraag naar compacte smartphones
Sluiten