De OnePlus Concept One Smartphone heeft een camera die verdwijnt

OnePlus heeft nieuwe details naar buiten gebracht over hun Concept One smartphone. Het prototype, dat volgende week tijdens CES 2020 te zien is, beschikt volgens het bedrijf over een camerasysteem dat verdwijnt. Uh, wat?

Sinds december 2019 is OnePlus bezig met het naar buiten brengen van hints over hun Concept One smartphone. Er werd op het internet wild gespeculeerd over het feit dat het de eerste opvouwbare smartphone van het bedrijf kon zijn, maar de daadwerkelijke onthulling lijkt minder indrukwekkend. Althans, als we afgaan op het nieuws dat OnePlus via Twitter naar buiten brengt. De smartphone zou beschikken over een “onzichtbare camera” en “kleur-veranderende technologie”.

OnePlus Concept One verbergt camera

De Concept One beschikt over een “onzichtbare camera”, dat simpelweg door OnePlus achter een elektrochroom stuk glas gestopt is. Door dit materiaal te gebruiken is het mogelijk om de doorzichtbaarheid met een elektrisch signaal te bepalen. Dat betekent dus dat OnePlus het voor elkaar te krijgen om het glas, dat voor de camera zit, te wisselen tussen getint en ondoorzichtig. Hiermee kan het bedrijf er dus voor zorgen dat “de camera verdwijnt” zonder een mechanische cover te gebruiken.

De mensen van de website Wired kregen de kans om de technologie als eerste te zien, maar de reactie was niet overweldigend. Op de website is te lezen dat het zelfs een beetje “als een anticlimax” ervaren kan worden. Niet alleen vanwege de speculaties die afgelopen tijd rondslingerde, maar ook zeker vanwege de technologie zelf.

“Wanneer je aan een onzichtbare camera denkt, denk je misschien aan een magisch optreden of aan fysieke transitie. Maar dit is gewoon een camera die je amper kan zien.”

Volgens Lauren Goode, die de reactie op de functie gaf, zit er wel een voordeel aan het hele verhaal. De camerabump is op deze manier namelijk verleden tijd!

Samenwerking met McLaren

OnePlus heeft de afgelopen jaren een aantal keer samengewerkt met McLaren. Dit zagen we met de OnePlus 6T, de OnePlus 7T Pro McLaren Edition en nu dus ook met de Concept One. Het elektrochroom glas komt bij het Britste bedrijf vandaan en wordt ook toegepast op sommige auto’s van het merk. Uiteraard dan wel alleen bij de high-end supercars van McLaren.

Wat betreft Wired is het prototype qua design overigens net zo high-end te noemen als de OnePlus 7T Pro McLaren Edition, waar het toestel overigens ook de cameraspecificaties mee deelt. Dat betekent dat het toestel voorzien is van een 48-megapixelcamera en een 16-megapixel ultra-wide lens.

OnePlus gebruikt prototype voor de toekomst

Tegenover Wired heeft OnePlus CEO Pete Lau duidelijk gemaakt dat zijn bedrijf graag feedback wil op de telefoon. Ondanks het feit dat het om een prototype gaat, kan dit toestel wel degelijke functionaliteiten hebben die in de toekomst toegepast kunnen worden. Het was daarom ook een flinke uitdaging voor het bedrijf om deze telefoon überhaupt te maken.

Kans dat we de “onzichtbare camera” in de toekomst in OnePlus telefoons te zien krijgen is dus aanwezig. Zeker zijn we van het feit dat we het prototype te zien krijgen, gezien het feit dat hij volgende week dinsdag getoond wordt in Las Vegas.

Reageer op artikel:
De OnePlus Concept One Smartphone heeft een camera die verdwijnt
Sluiten