Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 30 okt 2018

OnePlus komt met eerste 5G smartphone in Europa

Gisteravond maakten we officieel kennis met de OnePlus 6T. Na maanden aan geruchten en leaks toonde de fabrikant zijn nieuwe smartphone op het podium. Met een kleinere notch en een troef waarmee OnePlus Samsung te snel af is heeft het merk een indrukwekkend flagship te pakken. De volgende stap? 5G.

OnePlus brengt eerste 5G smartphone naar Europa

Wij konden al een tijdje met de OnePlus 6T aan de slag, en hebben dan ook al een kersverse review voor je klaar staan. Die kun je hier checken. De fabrikant kijkt ondertussen zelf alweer veel verder, richting de toekomst.

Gisteren kwam Cristiano Amon op het podium, de president van Qualcomm. Tijdens het presenteren van de Snapdragon 845 noemde hij dat Qualcomm samen met OnePlus in de nabije toekomst 5G smartphones uit gaat brengen.

Voor de lancering noemde OnePlus CEO Pete Lau al tijdens een interview dat het merk in de eerste helft van volgend jaar al een 5G toestel uit wil gaan brengen. Daarvoor werkt het merk nu al samen met Europese providers: “We zijn er vrij zeker van dat het de eerste 5G smartphone in Europa is,” aldus Lau.

OnePlus 6T

Oftewel, je hebt de kans dat je al vrij binnenkort met de gloednieuwe technologie aan de slag kunt gaan, hier in Nederland. Elk merk roept dat het met een 5G smartphone komt, maar OnePlus maakt dat zo een stuk concreter.

Maar waarom is het zo belangrijk om zo snel op de 5G-trein te springen? Lau beweert dat zijn bedrijf merkt dat er vraag naar is bij consumenten, ondanks het feit dat 5G-netwerken nog nergens echt op poten zijn gezet. Ook is OnePlus geïnteresseerd in het zo snel mogelijk werken met de technologie om de mogelijkheden in kaart te brengen voor zijn consumenten.

Maak je echter geen zorgen: OnePlus gaat niet zijn huidige ritme aanpassen. De CEO stelt fans gerust dat het nieuwe 5G-toestel naast de bestaande modellen uit zal komen, vooral omdat 5G volgend jaar nog niet wereldwijd in gebruik zal worden genomen. “Onze workload wordt verdubbeld omdat het een extra product is. Het wordt een aparte serie aan telefoons.”

?Check ook: OnePlus 6T Review: de volgende grote stap?

Reageer op artikel:
OnePlus komt met eerste 5G smartphone in Europa
Sluiten