Zoek de verschillen: dit is het nieuwe logo van OnePlus

OnePlus wil zich anders gaan presteren. Daarom heeft het bedrijf uit het Chinese Shenzhen gekozen voor een nieuw logo.

Het oude logo werd al gebruikt sinds het begin van het bedrijf, toen de OnePlus One als echte ‘flagship killer’ werd gepresenteerd. Dat is inmiddels alweer zes jaar geleden.

De grootste verandering is te zien bij het getal 1. Het nummer heeft nu een minder blokkerig design, daar het getal een ronding heeft gekregen aan de bovenkant.

Balans als doel

Het Chinese bedrijf heeft zelf laten weten dat het bedrijf dicht bij de traditionele uitstraling wilde blijven en daar ‘meer balans’ aan wilde toevoegen.

De balans is terug te zien in het nieuwe logo, aangezien de letters beter passen bij het blok waar de ‘one’ in staat. Ook zijn de letters van het woord ‘OnePlus’ allemaal even groot gemaakt. Dat ‘Plus’ daardoor groter is, zou een dankgebaar kunnen zijn naar de gemeenschap rond OnePlus. De mensen daar speelden namelijk meerdere keren een belangrijke rol bij de ontwikkeling van het bedrijf.

Daarnaast is voor een nieuw lettertype gekozen wat prettiger te lezen moet zijn. “Het heeft meer dan zeven maanden tijd gekost om tot de nieuwe uitstraling te komen. Daarvoor hebben we met ‘in-house’ activiteiten gewerkt en met een extern team,” aldus Mats Hakansson, creatief directeur bij OnePlus.

Oneplus Concept One
De OnePlus Concept One (Afbeelding: WANT/Dominick Vietor)

OnePlus heeft geen identiteitscrisis

Het bedrijf laat weten niet zijn identiteit te willen veranderen, maar juist te versterken waar ze voor staan. De slogan van blijft daarom ‘Never Settle’. Balans en enthousiasme moet volgens het bedrijf centraal staan. ‘Never Settle’ paste vooral vroeger erg goed bij OnePlus. Het gebruikte voor zijn eerste telefoons namelijk CyanogenMod: een bijzondere schil over Android die relatief onafhankelijk van Google was.

De OnePlus 8 is de nieuwe verwachte telefoon van het Chinese bedrijf. Verwacht wordt dat het toestel 5G-ondersteuning zal hebben, maar daardoor ook duurder zal zijn.

Reageer op artikel:
Zoek de verschillen: dit is het nieuwe logo van OnePlus
Sluiten