Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 22 sep 2020

OnePlus Nord in de problemen: fabrieksinstellingen automatisch teruggezet

Mocht je een OnePlus Nord in je broekzak hebben, houd er dan rekening mee dat je telefoon zichzelf automatisch terugzet naar de fabrieksinstellingen. De fabrikant is op de hoogte en laat weten dat er naar het probleem gekeken wordt. Helaas is er nog geen oplossing of uitleg beschikbaar op moment van schrijven.

Wanneer je nu het forum van OnePlus bezoekt, dan moet je er niet raar van opkijken dat je allerlei berichten tegenkomt van mensen die mensen die melden dat hun OnePlus Nord uit zichzelf teruggegaan is naar de fabrieksinstellingen. Daardoor zijn die eigenaars helaas hun persoonlijke data verloren (in elk geval alle data die niet opgeslagen wordt of kan worden in de cloud). De eigenaars van de Nord-toestellen die dit gedaan hebben laten weten dat de smartphone ineens heel warm aanvoelde in hun broekzak. En op het moment dat ze hem eruit haalde, was de telefoon al bezig met het proces.

OnePlus Nord
Scherm met dual-selfiecamera (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

OnePlus Nord gaat zelf terug naar fabrieksinstellingen

Het komt wel eens voor dat een enkele smartphone binnen een nieuwe serie last heeft van zo’n probleem. Dat noemen we dan een incidenteel probleem. Maar nu lijkt het er toch echt op dat het probleem breder is dan je zou willen, omdat veel eigenaars van de OnePlus Nord dezelfde problemen melden. Helaas is niet duidelijk of het door een firmware-update komt of doordat een bepaalde app de boosdoener is. In sommige gevallen deed de smartphone dit na een paar dagen gebruik. Sommige mensen melden dat ze dit probleem meerdere keer zijn tegengekomen op hun Nord. Heel vervelend.

Een OnePlus-vertegenwoordiger laat weten dat de ontwikkelaars van het bedrijf op de hoogte zijn van het probleem en dat ernaar gekeken wordt. Helaas is er op moment van schrijven nog geen advies of oplossing beschikbaar, dus je zult de komende tijd gefrustreerd moeten toezien hoe je telefoon dus zelf bepaalt wanneer het tijd is om terug te gaan naar de fabrieksinstellingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Android Police

Reageer op artikel:
OnePlus Nord in de problemen: fabrieksinstellingen automatisch teruggezet
Sluiten