OnePlus Nord ondanks prijs voorzien van flagship-camerafeature

De hype rondom de OnePlus Nord is groot, mede dankzij het bedrijf zelf. De goedkopere smartphone werd al maanden gesproken, maar ook via officiële weg wordt er feature na feature onthuld. Zo ook een, volgens OnePlus zelf, uiterst indrukwekkend camerasysteem.

Ondanks het feit dat de OnePlus Nord een stuk goedkoper wordt dan een vlaggenschip, hoeven we ons volgens het bedrijf zelf geen zorgen te maken over de specificaties. Zo is het camerasysteem voorzien van functionaliteiten die je normaliter in een vlaggenschip terugvindt.

OnePlus Nord krijgt indrukwekkend camerasysteem

De OnePlus Nord beschikt over OIS, dat maakt OnePlus zelf bekend via een Instagram story. Het verhaal is vervolgens, met enige uitleg, gedeeld door leaker Ishan Agarwal. En dat verhaal is vervolgens op Twitter weer gedeeld door Carl Pei, medebedenker van OnePlus.

Optical Image Stabilization, waar OIS een afkorting van is, doet letterlijk wat je ervan verwacht. Het stabiliseert je beelden. Als jij een foto neemt in gigantische kou bijvoorbeeld, en dus heel erg trilt, blijft het beeld gewoon stil. Iets dat je vaak in vlaggenschepen vindt, maar zeker niet in het goedkopere segment van de markt. Daar lijkt de OnePlus Nord dus verandering in te brengen.

Iets dat volgens Carl Pei dan ook genoeg is om te roepen:

Wat heeft de smartphone te bieden?

OnePlus heeft de daadwerkelijke smartphone nog niet onthuld, maar we weten dus wel dat hij eraan zit te komen. Daarbij brengt het bedrijf, zoals gezegd, ook steeds meer features naar buiten. Zoals we eigenlijk wel een beetje van ze gewend zijn.

De OnePlus Nord beschikt, zover we nu weten, over een Qualcomm Snapdragon 765G SoC. Daarnaast komt het toestel met een dual-selfiecamera, een slider aan de zijkant en een glimmende afwerking. Daar komt de OIS functionaliteit nu dus bij.

Officieel is het nog niet bekend, maar in de wandelgangen wordt gesproken over een releasedatum van 21 juli 2020. Of dat ook echt zo is zal de tijd ons uiteraard leren.

Reageer op artikel:
OnePlus Nord ondanks prijs voorzien van flagship-camerafeature
Sluiten