Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 12 nov 2020

‘OnePlus Nord N10 5G en N100 krijgen maar één Android-upgrade’

Een vertegenwoordiger van OnePlus heeft naar verluidt bevestigd dat de OnePlus Nord N10 5G en N100 maar één Android-upgrade krijgen. En dat terwijl het Chinese bedrijf juist zo bekendstaat om zijn uitgebreide software-ondersteuning. Mocht dit nieuws kloppen, dan is dat een smet op de ervaring van die smartphone-eigenaars.

De Chinese fabrikant OnePlus heeft onlangs twee nieuwe smartphones gelanceerd onder de Nord-merknaam: de OnePlus Nord N10 5G en de OnePlus Nord N100. Dit zijn budgettelefoons waarvan je weet dat er op een hoop bezuinigd is; dat hoeft geen probleem te zijn, zolang je maar weet waarop. OnePlus is een fabrikant die altijd een uitstekende software-ondersteuning heeft gehad. Zo heeft onlangs de OnePlus 5 nog een upgrade gehad naar Android 10, terwijl die smartphone al een paar jaar oud is. Dat nu het gerucht bestaat dat beide budgettelefoons niet op die ondersteuning hoeven te rekenen, is dan ook opmerkelijk nieuws.

OnePlus Nord N10 5G
OnePlus Nord N10 5G (Afbeelding: OnePlus)

OnePlus Nord N10 5G en N100 krijgen één upgrade?

De verwachting, ook voor budgettelefoons, voor Android-telefoons in het algemeen, is dat ze minstens twee Android-upgrades krijgen. Maar voor de OnePlus Nord N10 5G en N100 geldt dus waarschijnlijk dat ze alleen naar Android 11 geüpgraded worden. De vertegenwoordiger zou ook hebben gezegd dat er voortdurend naar de community geluisterd worden en dat de software verbeterd blijft worden, dus mogelijk verschijnen er na de Android 11-upgrade nog enkele andere updates.

Normaliter is het zo dat OnePlus, in elk geval voor zijn duurdere smartphones, twee jaar aan Android-upgrades en drie jaar aan beveiligingsupdates garandeert. Het nieuws is ook nog eens extra zuur, omdat de eerder uitgebrachte OnePlus 8T wél meteen voorzien werd van Android 11.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Android Central

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
‘OnePlus Nord N10 5G en N100 krijgen maar één Android-upgrade’
Sluiten