Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 14 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

OnePlus gaat mogelijk stunten in Europa: ‘5G smartphone voor €300’

Eerder dit jaar zag de OnePlus Nord het daglicht. De eerste smartphone uit de betaalbare serie was ook nog eens een succes te noemen en het Chinese bedrijf is druk bezig met een opvolger. En die opvolger zou zomaar eens een nog groter succes kunnen worden dan zijn voorganger.

Volgens Evan Blass gaat het om een nieuw OnePlus Nord toestel dat eind deze maand of begin volgende maand het daglicht moet zien. Hij biedt waarschijnlijk 5G-ondersteuning en krijgt een prijskaartje van €300.

‘OnePlus brengt 5G smartphone voor €300’

Het nieuwe toestel komt onder de aandacht met modelnummer N105G, maar staat ook wel beter bekend als OnePlus Billie. Volgens bronnen van betrouwbare lekker Evan Blass verschijnt het toestel dus eind deze maand of begin volgende maand al. Het toestel gaat volgens verschillende berichten gepaard met een Snapdragon 690 chipset, waardoor er dus ook 5G-ondersteuning te vinden is. Het toestel krijgt verder 6GB aan werkgeheugen en een triple-camerasysteem. Verder is er nog niet heel veel meer bekend.

Al lijkt Evan Blass wel zeker te zijn over de prijs van het toestel. Volgens zijn bronnen krijgt deze in Europa een prijskaartje rond de €300. Dat zou betekenen dat deze smartphone €100 goedkoper wordt dan de OnePlus Nord die nu op de markt verkrijgbaar is. Door dit prijskaartje concurrent het toestel direct met de gloednieuwe Motorola Moto G9 Plus. Al is het nu wel al de verwachting dat het toestel van OnePlus de betere van de twee zal worden.

OnePlus Nord
De Nord (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Camerasysteem

Zoals gezegd wordt er op dit moment gesproken over een triple-camerasysteem voor de nieuwe OnePlus Nord. Het staat nog niet vast waar dit systeem uit bestaat. Wel zijn er berichten dat we een 48-megapixel hoofdcamera kunnen verwachten. Deze is naast de dieptesensor en macrocamera te vinden. Om de kosten te drukken zal de OnePlus Nord waarschijnlijk niet over een ultra-wide camera beschikken.

Mocht de informatie kloppen, dan moeten we de komende weken goed onze ogen en oren open houden. Ondertussen onze review van de eerste OnePlus Nord lezen? Dat kan via deze link!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
OnePlus gaat mogelijk stunten in Europa: ‘5G smartphone voor €300’
Sluiten