OnePlus Nord officieel een feit: onze eerste indruk na 24 uur gebruik

De OnePlus Nord is zojuist uit de doeken gedaan tijdens een uiterst indrukwekkende AR livestream. We hebben kennis mogen maken met de nieuwe smartphone en weten op papier wat hij kan. Maar hoe zit dat in de praktijk?

Ik heb het voorrecht gehad om de OnePlus Nord al enige tijd te testen. Ik heb hem inmiddels 24 uur in gebruik en vertel je in deze preview wat mijn eerste indruk van de smartphone is. Korte spoiler: hij is vet!

OnePlus Nord: alle specificaties op een rij

De OnePlus Nord is vandaag dus uit de doeken gedaan. De geruchten gingen al enige tijd rond, er lekte al wat uit en ook OnePlus zelf gaf af en toe al een klein voorproefje. Maar hoe zit de gehele specificatielijst er precies uit?

De OnePlus Nord beschikt onder andere over:

 • 6.44-inch FluidAMOLED scherm
 • 90Hz verversingssnelheid
 • Snapdragon 765 5G
 • 8GB of 12GB aan RAM
 • 128GB of 256GB aan opslagcapaciteit
 • 4115mAh batterij
 • Warp Charge 30T (30W snelladen)
 • Vingerafdrukscanner in het scherm
 • Gezichtsvergrendeling
OnePlus Nord
Camerasysteem (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Het camerasysteem aan de achterkant van de smartphone bestaat uit:

 • 48 megapixel SonyIMX586 hoofdcamera
 • 8 megapixel Ultra-wide camera
 • 2 megapixel Macro-lens
 • 5 megapixel dieptesensor

De dubbele selfiecamera van de OnePlus Nord bestaat uit:

 • 32 megapixel SonyIMX616 hoofdcamera
 • 8 megapixel ultra-wide camera

Op papier een uiterst indrukwekkende smartphone met een uiterst indrukwekkend prijskaartje. De OnePlus Nord is vanaf €399 te koop!

OnePlus Nord: mijn eerste indruk

De specificaties zien er dus goed uit op papier, maar hoe is de eerste indruk? Ik heb op dit moment nog niet de tijd gehad om jullie mee te nemen in een volledige review, maar wil je zeker de eerste ervaringen delen.

Ik zet ze voor je op een rij.

Ontwerp

Het ontwerp van de OnePlus Nord spreekt me bijzonder aan. Niet alleen door de fantastische blauwe kleur die de smartphone heeft overigens. Er zijn meer zaken die lof verdienen, maar dit ziet er wel heel strak uit hoor.

Daarbij ben ik ook zeker te spreken over het camerasysteem. Ik spreek in het volgende tussenstukje over de het systeem zelf, maar het ontwerp is ook erg lekker. Geen grote blokken, niet pontificaal in het midden, maar gewoon lekker in de linker bovenhoek. Ik ben fan!

De OnePlus Nord ligt ook heerlijk in de hand en het scherm dat erbij komt kijken oogt goed. Je merkt zeker dat het iets mindere kwaliteit is in vergelijking met de OnePlus 8 Pro bijvoorbeeld, maar het is alles behalve slecht. In de wandelgangen werd er de laatste tijd gesproken over dikke schermranden, maar ook op dat gebied kan ik je geruststellen. Het ziet er gewoon strak uit en de randen zijn zeker niet te dik.

Het enige probleem wat ik qua ontwerp heb is de hole-punch in de voorkant van het scherm. Die extra brede uitsnede is wat mij betreft te groot.

OnePlus Nord
Lekker kleurtje hoor mensen! (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Camerasysteem

Het camerasysteem is qua ontwerp erg strak wat mij betreft, maar hoe werkt hij in de praktijk?

In de afgelopen 24 uur kan ik daar uiteraard niet heel veel zinnigs over zeggen, behalve dat hij indruk maakt. In het verleden heeft OnePlus aardig wat gevochten met de kwaliteit van zijn camerasystemen. Iets dat met de OnePlus 8 Pro eindelijk opgelost werd. De OnePlus Nord is daar, op het eerste oog, een uitstekende verlenging van.

Kleuren ogen helder, details zijn goed in beeld en de belichting is (over het algemeen) goed. Wat betreft de selfiecamera valt er hetzelfde te zeggen, al lijkt deze wel iets meer moeite te hebben met belichting.

OnePlus Nord
Achterkant van de telefoon (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Batterij

De batterij van de OnePlus Nord is geen verkeerde. Met 4115mAh batterij gaat hij in ieder geval lang genoeg mee om de dag door te komen, maar ook dit is lastig aan te geven binnen 24 uur. Ik heb de telefoon ontzettend veel gebruikt en heb veel dingen getest. Ik moest daardoor de telefoon aan het einde van de dag wel opladen, maar heb dus geen realistisch beeld over hoelang je de dag doorkomt. Dat volgt in de volledige review.

Qua opladen ben ik tevreden. Met een vermogen van 30W is de telefoon zo vol, maar dat zijn we gewend van OnePlus.

OnePlus Nord
Scherm met dual-selfiecamera (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Software

OxygenOS kent op dit moment nog weinig veranderingen ten opzichte van een half jaar geleden. Althans, zover ik tot nu toe gemerkt hebt. Dat is iets positiefs, want OnePlus heeft dat gewoon heel goed voor elkaar.

De OnePlus Nord draait dus ook qua software ontzettend lekker.

OnePlus Nord: binnenkort meer

Ik ben ontzettend te spreken over de OnePlus Nord. Toch moet ik de telefoon nog uitvoerig testen. Hij ligt in ieder geval lekker in de hand, het camerasysteem maakt indruk en het ontwerp is fantastisch naar mijn idee. Maar hoe goed de telefoon zich staande kan houden, dat vertel ik je volgende week.

De bedoeling is om de telefoon uitvoerig te testen, dus verwacht de volledige OnePlus Nord review rond volgende dinsdag.

Reageer op artikel:
OnePlus Nord officieel een feit: onze eerste indruk na 24 uur gebruik
Sluiten