Opvallend: het ontwerp van de OnePlus Nord ziet nu al officieel het daglicht

We hebben een eerste blik kunnen werpen op het ontwerp van de OnePlus Nord. Het nieuwe toestel is in de afgelopen weken veel besproken, maar zou pas volgende week het daglicht zien. Daar is in een interview met Marques Brownlee, beter bekend als MKBHD, verandering in gekomen.

Tijdens het interview werd met Carl Pei, mede-oprichter van OnePlus, onder andere gesproken over de manier waarop de OnePlus Nord tot stand gekomen is. Daarbij werd er vooral gericht op het ontwerp van de telefoon en deze werd dus aan het einde van de video getoond. We weten dus hoe de smartphone eruit komt te zien.

OnePlus Nord ontwerp onthuld

Het was geen uitgebreide blik op het hele toestel, maar in de video kregen we wel een goed idee van de OnePlus Nord. We zagen bijvoorbeeld dat de smartphone, vooral aan de achterkant, heel erg lijkt op de OnePlus 8. Het enige verschil is dat de camerastrip niet in het midden zit dit keer. Bij de OnePlus Nord zit deze namelijk in de linkerbovenhoek.

OnePlus Nord
Achterkant van de Nord (Afbeelding: MKBHD)

Aan de voorkant van de smartphone zien we ook iets opvallends. OnePlus maakt namelijk wederom gebruik van een hole-punch notch. Wel wordt er, net als bij het camerasysteem aan de achterkant, gebruik gemaakt van een ander ontwerp. De OnePlus Nord is namelijk voorzien van een dual-selfiecamera.

Daarnaast vallen ook de schermranden op. Dit keer niet vanwege het feit dat ze zo dun zijn, zoals we gewend zijn, maar vanwege de grootte. De schermranden van de OnePlus Nord lopen volledig om het hele toestel heen en zijn best wel dik. Een beetje te vergelijken met de schermranden van de iPhone 11 en XR. Alleen dan wel zonder de veel te grote notch aan de bovenkant.

Ander ontwerp

In het interview laat Carl Pei ook twee prototypes zien van de OnePlus Nord. Een best bijzonder moment, gezien deze normaal gesproken achter gesloten deuren blijven. Deze varianten zijn voorzien van drie kleine vierkantjes waar de camera’s inzitten, maar op het laatste moment is toch gekozen voor de strip.

Verder wordt er gesproken over het ontwerpproces, maar ook zeker over de kosten die erbij komen kijken. Carl Pei geeft ook een inzicht in hoe de OnePlus Nord zo goedkoop is gebleven. Benieuwd naar het hele interview? Je kan hem hieronder bekijken!

De volledige OnePlus Nord onthulling vindt op 21 juli 2020 plaats.

Reageer op artikel:
Opvallend: het ontwerp van de OnePlus Nord ziet nu al officieel het daglicht
Sluiten