Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Gadgets 11 mei 2021

OnePlus-oprichter introduceert True Wireless Earbuds

Carl Pei heeft OnePlus uitgebouwd tot een wereldmerk. Nu komt hij met met Nothing, een nieuw techbedrijf met bijzondere True Wireless Earbuds.

OnePlus ken je waarschijnlijk wel. Het Chinese merk maakt (betaalbare) smartphones en tech-accessoires. Het merk werd groot onder de leiding van co-oprichter Carl Pei. In september 2020 verliet hij het bedrijf om een nieuw avontuur te beginnen: Nothing.

Van OnePlus naar Nothing

In februari maakte de OnePlus-oprichter de naam van zijn nieuwe bedrijf bekend. Hij zegt met Nothing de grenzen te willen verwijderen tussen mens en techniek door het maken van een naadloze digitale toekomst.

We zijn nu vier maanden verder en nu komt Nothing met haar eerste nieuwe product. Het bedrijf zelf noemt het de True Wireless Earbuds. Ze krijgen de toepasselijke naam Ear 1 en moeten in juni in de winkel liggen, meldt Nothing in een blogpost. Daarmee gaat Pei dus de concurrentie aan met zijn vorige bedrijf OnePlus.

Ear 1. (Afbeelding: Nothing)

Ear 1 is het begin van meer

“Ear 1 is nog maar het begin, de eerste stap in een lange en spannende reis die voor ons ligt,” vertelt Pei. “De naam Ear 1 weerspiegelt de esthetiek en onze rauwe ambitie: de dingen laten zoals ze zijn. We proberen ons product niet te verhullen met een mooie naam, want Ear 1 moet voor zichzelf spreken.”

OnePlus gaat Apple achterna en komt met geniaal AirDrop-alternatief

Hoewel de markt voor koptelefoons en oortjes overvol is, ziet Nothing nog steeds kansen. Het wil dan ook design naar een hoger niveau tillen. Het is slechts de eerste stap en het bedrijf ziet het als voorbereiding van het betreden van andere productcategorieën. Wie weet zien we in de toekomst dan ook concurrentie op het gebied van smartphones tussen Nothing en OnePlus.

Of de nieuwe Ear 1 daadwerkelijk een verschil gaan maken met alle bestaande Earbuds, weten we pas in juni. Dan moeten het eerste product van Nothing op de markt verschijnen.

Reageer op artikel:
OnePlus-oprichter introduceert True Wireless Earbuds
Sluiten