Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Digital 17 jun 2021

OnePlus en Oppo gaan nog meer samenwerken, wat betekent het?

De twee Chinese bedrijven OnePlus en Oppo gaan nog meer samenwerken met elkaar. Wat betekent het voor de telefoons en voor jou?

OnePlus en Oppo zijn twee van de grootste smartphonefabrikanten ter wereld. De twee Chinese bedrijven zijn beide (deels) onderdeel van de Chinese multinational BBK Electronics. Het is dus logisch dat bedrijven samenwerken, maar dat wordt nu nog intensiever dan eerst.

Van Oppo naar OnePlus

Toch is het ook opvallend te noemen. Topman Pete Lau vertrok  eerder van Oppo om een andere koers in te slaan. OnePlus staat bekent om zijn rebelse marketingtactieken en zet zichzelf neer als een slim alternatief voor de grote smartphonebedrijven.

Volgens Lau blijft OnePlus individueel opereren, ondanks de integratie met Oppo. Het is echter de vraag wat er precies wordt geïntegreerd, want daar is het bedrijf nog niet duidelijk over. OnePlus houdt zijn eigen events en klantenservice, maar voegt eraan toe dat Oppo’s vermogen het makkelijker maakt om efficiëntere software updates uit te brengen.

Naar elkaar groeien

De laatste jaren groeiden de twee bedrijven al wat meer naar elkaar toe. Zo was Lau naast zijn rol bij OnePlus ook chief product officer voor Oppo. Eerder dit jaar gingen ook al de beide innovatieafdelingen met elkaar samen. Recent maakte OnePlus nog bekend om in China Oppo’s ColorOS te gebruiken voor haar smartphones.

De transitie tussen Oppo en OnePlus is dus al een tijdje aan de gang. Aangezien het wel een apart merk blijft, lijkt het alsof het meer een subonderdeel van Oppo gaat worden.

Nothing als alternatief

Het is mogelijk een van de redenen waarom Carl Pei wegging bij OnePlus. Samen met Lau was hij een de de oprichters van het bedrijf. Inmiddels timmert ook hij hard aan de weg op de elektronicamarkt. Met zijn nieuwe bedrijf Nothing werkt hij hars aan de eerste oordopjes.

The Verge

Reageer op artikel:
OnePlus en Oppo gaan nog meer samenwerken, wat betekent het?
Sluiten