Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Smartphones 16 januari 2020

Opvouwbare smartphone van OnePlus? Schrijf dat voorlopig maar op je buik!

OnePlus gaat zich voorlopig nog niet wagen aan een opvouwbare smartphone, dat maakte CEO Pete Lau duidelijk in een interview met The Verge. Volgens de eindbaas wegen de voordelen op dit moment nog niet op tegen de nadelen.

Opvouwbare smartphones zijn al tijden het gesprek van de dag. Sommige mensen vinden ze fantastisch vanwege het uiterlijk, het futuristische concept en de indrukwekkende productie die erbij komt kijken. Andere mensen geloven er niet in, zien opvouwbare smartphones als een minder praktisch product en vinden de vraagprijs veel te hoog. Er zijn wat dat betreft twee kampen en OnePlus CEO Pete Lau hoort duidelijk bij het laatst genoemde kamp.

OnePlus gaat niet buiten het boekje

In The Vergecast, de podcast van Amerikaanse tech-website The Verge, was OnePlus CEO Pete Lau te gast. Met zijn bedrijf heeft hij de smartphone-markt de afgelopen paar jaar toch aardig weten te veroveren. OnePlus brengt smartphones op de markt die gewapend zijn met indrukwekkende specificaties, maar kosten relatief gezien weinig. Het zorgde ervoor dat het bedrijf als een echte community-gebaseerd bedrijf in de markt gezet is. En dat zorgt er dus voor dat OnePlus op dit moment nog niet wil beginnen aan de opvouwbare smartphones, zo liet de CEO in de aflevering van de podcast weten.

Pete Lau ziet wel degelijk de voordelen van opvouwbare smartphones, maar loopt op dit moment tegen veel meer nadelen aan. Niet zozeer qua specificaties, maar meer op het gebied van het display. Er zijn veel tekortkoming en problemen die volgens de CEO nog niet zijn opgelost op dit moment. Een van deze problemen is de vouw die in het scherm tevoorschijn komt bij opvouwbare smartphones. Een probleem waar op dit moment nog niemand echt een oplossing voor heeft gevonden. Pete Lau laat weten dat het bedrijf wel degelijk naar de mogelijkheden heeft gekeken, maar dat een werkend prototype niet wist te overtuigen.

Laat duidelijk zijn dat het bedrijf de komst van een opvouwbare smartphone niet uitsluit. Eerder waren er ook al soortgelijke geluiden te horen over het verwijderen van de headphone jack en het toepassen van 5G. Ontwikkelingen die uiteindelijk wel plaatsvonden. OnePlus kan dus wel degelijk aan de haal gaan met een opvouwbare smartphone, alleen nog niet op dit moment.

Nederlandse tech-podcast

Ben je gek op tech en krijg je het niet warm van Engelstalige podcast over het onderwerp? Dan is onze WantKast misschien wel iets voor jou. Op dit moment zitten we in een korte winterstop, maar vanaf volgende week praten we je iedere week weer bij over het laatste tech-nieuws van de week. En het wordt nog mooier: je kan er dit keer nog een prijs mee winnen ook!

Hieronder is onze meest recente podcast te vinden:

En hier kan je meedoen aan de prijsvraag, waarvan we volgende week de winnaar bekend maken.

Reageer op artikel:
Opvouwbare smartphone van OnePlus? Schrijf dat voorlopig maar op je buik!
Sluiten