OnePlus doet het liever niet alleen en schakelt jouw hulp in voor OxygenOS

OnePlus heeft zijn nieuwe co-creatieplatform genaamd IDEAS geïntroduceerd. Samen met mensen uit de community wil het bedrijf OxygenOS doorontwikkelen. Ofwel: jij kunt toffe ideeën droppen voor het besturingsysteem van OnePlus smartphones.

Dat OnePlus een bedrijf is dat leunt op de community is al jaren duidelijk. Het is wat dat betreft ook niet de eerste keer dat het bedrijf hulp vraagt van deze groep mensen. Eerder al werden er verschillende evenementen georganiseerd waarbij jij als gebruiker je feedback kon geven aan de mensen van OnePlus. Destijds ging het over zowel de hardware als de software, waar het dit keer slechts om die laatste gaat.

OnePlus vraagt je om hulp

Een kunstmatige stem die je naam roept iedere keer als jij je telefoon opent. Een lei-geanimeerde notificatie. Of een lichtshow wanneer je gebeld wordt. Het zijn allemaal suggesties die jij als gebruiker eventueel zou kunnen aandragen bij OnePlus. Door het nieuwe IDEAS platform kijkt het Chinese bedrijf namelijk samen met de community naar de kansen voor OxygenOS. Het besturingsysteem van OnePlus wordt al jaren geroemd en blijft zich ook zeker ontwikkelen. Met het nieuwe platform heb jij de kans om deze ontwikkelingen een klein beetje naar eigen hand te zetten. Een tof idee? Dat zeker!

Wat moet je doen om je idee in te dienen? Je volgt de volgende stappen:

  • Ga naar de communityideas website van OnePlus. (klikkerdeklik)
  • Log in je Community Account
  • Dien je idee in (zoals aangegeven staat) en zorg ervoor dat dit er strak en netjes uitziet.
  • Done.

Het is niet heel lastig, maar je moet het maar eventjes weten.

OnePlus community OxygenOS
Een overzicht van alle ideeën. (Afbeelding: OnePlus / Screenshot: WANT)

Als het goed is heb jij je idee ingediend en is het afwachten tot (en of) OnePlus er iets mee doet. In de tussentijd is het mogelijk om ideeën van andere community-leden te bekijken, liken en erop te reageren.

OxygenOS

De smartphones van OnePlus draaien op OxygenOS, dat is een aangepaste versie van Android. Net zoals dat bij andere smartphone-merken gebeurt, voorziet OnePlus het besturingssysteem van een eigen laagje. Dat doet het Chinese bedrijf dat het systeem al jaren geroemd wordt. Naast het feit dat de gebruiksvriendelijkheid hoog ligt, ziet het systeem er ook nog eens heel goed uit.

Het OnePlus laagje dat over het gehele systeem zit is namelijk niet zo duidelijk aanwezig. Zo gaat het om een minimale aangepaste versie, wat het gebruik erg fijn maakt. Het komt het meest in de buurt van stock Android (Android zonder laagje) en dat is een van de grootste redenen voor mensen om OxygenOS te prijzen.

Reageer op artikel:
OnePlus doet het liever niet alleen en schakelt jouw hulp in voor OxygenOS
Sluiten