Mark Hofman
Mark Hofman Digital 12 okt 2020

OnePlus verkast populaire feature naar andere Android-smartphones

OnePlus smartphones zijn geliefd bij een hele grote groep Android-gebruikers. Waar dit in de beginjaren voornamelijk met de prijs-kwaliteitverhouding te maken had, heeft het anno 2020 voornamelijk met bepaalde functionaliteiten te maken. Functionaliteiten die OnePlus gaat delen met andere fabrikanten.

Dat is het nieuws dat dit weekend naar buiten werd gebracht door SlashGear. Volgens de website maakt OnePlus zich klaar om een populaire feature ook uit te rollen voor andere smartphones die op Android draaien.

OnePlus deelt populaire functionaliteit

Zoals gezegd komt SlashGear met het nieuws over de functionaliteit. Volgens de website wordt Zen Mode 2.0, een unieke functionaliteit voor OnePlus-smartphones, verder uitgerold. Waar je voorheen alleen met een OnePlus 8 (Pro), OnePlus 7T (Pro) en de OnePlus Nord gebruik kon maken, kan dat straks bijvoorbeeld ook met toestellen van Samsung, Xiaomi en Oppo.

Het gaat niet om de eerste versie van de functionaliteit, ,maar om de nieuwe variant. OnePlus Zen Mode 2.0 biedt bijvoorbeeld een nieuwe Group Room functionaliteit aan. Hiermee is het mogelijk om, samen met andere gebruikers, tegelijkertijd een pauze te nemen van je smartphone-gebruik. Bijvoorbeeld best handig wanneer je een filmpje kijkt met z’n alle of een avondje uiteten gaat. Naast deze toevoeging is het bijvoorbeeld ook mogelijk om gebruik te maken voor meer tijdopties. Zo is het mogelijk om nu tussen de 1 minuut en 120 minuten te kiezen.

Wat is het precies?

We gebruiken anno 2020 steeds vaker onze smartphone. Of laat ik het anders zeggen: we kunnen eigenlijk niet meer zonder. Maar het is best lekker, en vooral heel erg goed, om af en toe een beetje afstand te nemen van je digitale leven. Daarom heeft OnePlus de Zen Mode geïntroduceerd. Voor een bepaalde tijd gaat je smartphone op slot en moet je jezelf maar op een andere manier zien te vermaken. Uiteraard is het mogelijk om te bellen als je in nood bent, maar verder is hij gewoon even niet te gebruiken.

De functionaliteit wordt niet door middel van een update naar andere non-OnePlus smartphones gebracht. Zen Mode 2.0 verschijnt als applicatie in de Google Play Store en is binnenkort binnen te halen!

Reageer op artikel:
OnePlus verkast populaire feature naar andere Android-smartphones
Sluiten