Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 6 dec 2018

Nieuwe smartphonelijn OnePlus voorzien van dubbele primeur

Eerder deze week ging Qualcomm, tijdens de Snapdragon Technology Summit, dieper in op haar nieuwe chipset. We kregen meer informatie over de Snapdragon 855 en de daarbij behorende 5G ondersteuning. Volgens de producent hebben alle Android producenten eind 2019 een vlaggenschip op de markt waar 5G op ondersteund wordt. Eentje moet de eerste zijn en in 2019 wordt dat zonder twijfel OnePlus. Maar met haar gloednieuwe smartphonelijn weet het bedrijf niet een, maar twee primeurs te pakken. 

Dubbele primeur voor OnePlus

Tijdens de Qualcomm Snapdragon Technology Summit in Hawaii kondigde Pete Lau (CEO OnePlus) en Marc Allera (CEO BT Consumer Devision) hun samenwerking aan. Vanaf 2019 wordt het verenigd koninkrijk in zestien steden voorzien van 5G dekking en OnePlus gaat daar van profiteren. Hun nieuwe smartphonelijn wordt niet alleen als een van de eerste voorzien van de Snapdragon 855 chipset, maar ook van 5G ondersteuning. Een gegeven wat volgens Pete Lau perfect past bij het plaatje van OnePlus.

“De snelheid waarmee OnePlus zichzelf heeft ontwikkeld de afgelopen vijf jaar laat zien dat het meer dan logisch is dat we in 2019 een 5G toestel op de markt brengen.”

Lau voegde daaraan toe dat OnePlus al sinds 2016 onderzoek doet naar 5G en nu helemaal klaar is om de ondersteuning te omarmen. Door de samenwerking met het Engelse EE wordt de nieuwe smartphonelijn van OnePlus Europa’s eerste lijn met 5G ondersteuning.

OnePlus 6T koopwijzer

Samsung ook van de partij

Door Pete Lau’s aankondiging van gisteravond zijn er nu twee producenten die de samenwerking met Qualcomm bevestigen. Een dag eerder bevestigde Samsung al dat het 5G zou omarmen, in de vorm van een gloednieuw 5G toestel. Daar viel overigens deze unieke notch het meeste op. Maar waar Samsung misschien eerder met de Galaxy S10 lijn gaat komen, dan OnePlus met haar nieuwe line-up, zal het alsnog het eerste merk zijn die 5G gaat ondersteunen in Europa.

Samsung toonde dinsdag namelijk een prototype van haar 5G toestel, waardoor duidelijk wordt dat de Galaxy S10 hoogstwaarschijnlijk niet voorzien gaat worden van de ondersteuning. Iets wat we eerder al verwachtten, aangezien het toestel niet zal beschikken over de Snapdragon 855 chipset.

Samsung Galaxy S10 Render mockup

Maar nogmaals: alle informatie wat betreft de Galaxy S10 is op dit moment gebaseerd op geruchten en leaks. Over welke chipset het toestel daadwerkelijk beschikt, krijgen we waarschijnlijk in februari 2019 te horen.

Reageer op artikel:
Nieuwe smartphonelijn OnePlus voorzien van dubbele primeur
Sluiten