Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 7 nov 2018

OnePlus Switch: eindelijk goed overstappen vanaf je iPhone

Het switchen van iPhone naar iPhone of overstappen van OnePlus toestel naar een nieuw model, is al lastig zat. Laat staan als je van iOS over moet stappen naar Android. Een probleem waar veel mensen tegen aanlopen, maar OnePlus met de Switch beta toch een oplossing voor lijkt te hebben. 

OnePlus Switch beta

Het overstappen naar een ander besturingsysteem kan een bijzonder lastige taak zijn. Zeker wanneer je besluit om het oude vertrouwde iOS te laten varen voor een toestel met Android. Niet iedereen heeft de luxe om alle data uit de cloud te plukken, waardoor veel mensen besluiten toch maar niet over te stappen. Daarom zijn migratie apps in het leven geroepen en zijn ze bijzonder belangrijk in ons opzicht. Overstappen zou namelijk zonder enige zorgen moeten kunnen gebeuren en ook zeker niet gepaard moeten gaan met data verlies. Iets waar OnePlus het overduidelijk mee eens is.

OnePlus Switch is een applicatie die volledig gericht is op overstappen. Met de app is het mogelijk om over te stappen naar, bijvoorbeeld, een OnePlus 6T zonder dat je alles kwijtraakt. Sterker nog: simpeler dan dit gaat het niet snel worden. Door de strikte beperkingen van iOS was het voorheen alleen mogelijk om alles mee te nemen via de cloud. Daar komt nu verandering in.

Met OnePlus Switch neem je al je contacten, berichten, foto’s en video’s mee naar je nieuwe Android toestel. Het zijn misschien maar vier factoren die met je mee gaan, maar daar kan je iOS en Apple de schuld van geven. Meer dan dit gaat het niet worden, maar moeite wordt je bij deze bespaart.

OnePlus Switch beta

Android naar Android

Maar OnePlus Switch richt zich niet alleen op iPhone gebruikers. Ook wanneer je in het bezit bent van een Samsung toestel, kan overstappen soms nog best een hele klus zijn. Hiervoor moet je hannesen met SD kaarten en komt de cloud er voornamelijk bij kijken. OnePlus Switch is op dit gebied iets beter te gebruiken dan wanneer je overstapt van een iPhone. Je stapt namelijk over van Android naar Android en dat zorgt voor meer mogelijk heden.

Door gebruik van de app neem je niet alleen je contacten, berichten, foto’s en video’s mee. Android biedt je veel meer mogelijkheden op dat gebied. Bel-geschiedenis, agenda, audio en applicaties verhuizen gewoon met je mee. Al is de data van je apps uiteraard wel verdwenen bij de overstap.

OnePlus Switch iPhone OnePlus

Ben je dus van plan om over te stappen naar een OnePlus? Maak het jezelf dan een heel stuk makkelijker met de beta van OnePlus Switch. Wanneer de final release van beschikbaar is, is nog niet bekend.

Reageer op artikel:
OnePlus Switch: eindelijk goed overstappen vanaf je iPhone
Sluiten