Kapot OnePlus toestel? Opsturen naar de fabrikant is verleden tijd

OnePlus gaat het in India mogelijk maken om thuis je telefoon te laten repareren. Dat meldt het bedrijf in een verklaring op zijn forum.

Heb je een probleem, dan is het een kwestie van bellen en wachten voordat er een reparateur bij jou op de stoep staat. De dienst is nu beschikbaar in zes Indiase miljoenensteden, waaronder New Delhi en Mumbai. OnePlus is van plan de nieuwe dienst uit te breiden naar meer Indiase steden.

Hoe gaat het in zijn werk?

Om gebruik te kunnen maken van de reparatiedienst, moet je je eerst aanmelden via de OnePlus Care app. Daar kies je vervolgens een tijd die voor jou geschikt is. Naast het repareren van toestellen biedt OnePlus het ook aan om gratis producten af te leveren en op te halen.

OnePlus 7T Pro in hand
De OnePlus 7T Pro. (Afbeelding: Dominick Vietor / WANT)

Hoewel het bedrijf uit Shenzen beweert de eerste telefoonmaker te zijn met service aan huis, bieden Xiaomi en Realme ook soortgelijke diensten aan. Waar OnePlus het verschil maakt, is dat het ook je telefoon repareert, waar de andere bedrijven vooralsnog alleen koerier spelen.

Naast het gemak zijn er voor jou als gebruiker nog meer voordelen met deze reparatiedienst. Zo zie je precies wat er gemaakt wordt, wat er vervangen wordt en waarvoor je dus moet betalen. OnePlus garandeert daarnaast dat jouw gegevens beschermd worden en niet gebruikt worden voor bijvoorbeeld commerciële doeleinden.

OnePlus Concept One in box
DeOnePlus Concept One (Afbeelding: WANT/Dominick Vietor)

Niet te vroeg juichen

Voor nu is het afwachten of de nieuwe dienst van OnePlus ook kwalitatief hoogstaand is. Het is niet uit te sluiten dat een reparateur namelijk maar een beperkt aantal defecten kan repareren. Daarom bestaat de kans dat hij jouw toestel moet doorverwijzen naar een kantoor van Oneplus, waardoor jouw telefoon alsnog jouw huis moet verlaten.

Het is nog niet bekend of de dienst ook buiten India beschikbaar gaat worden. Het ligt daarom niet voor de hand dat de dienst binnenkort in Nederland aangeboden wordt.

 

Reageer op artikel:
Kapot OnePlus toestel? Opsturen naar de fabrikant is verleden tijd
Sluiten