OnePlus CEO onthult meer details OnePlus TV: gelijkenis met Apple TV?

OnePlus is sinds eind vorig jaar bezig met het ontwikkelen van een televisie. Begin augustus werd de naam van de tv bekendgemaakt, en niet veel later werd onthuld dat de tv deze maand op de markt komt. Ondanks dat we de tv zelf nog niet hebben gezien, krijgen we links- en rechtsom steeds meer informatie over het apparaat. Zo stuurde Oneplus CEO Pete Lau een tweet de wereld in met nog meer details over de tv.

Weer een stukje van de OnePlus TV-puzzel er bij

OnePlus doet hard zijn best om ons zo warm mogelijk te krijgen voordat het product is gelanceerd. Stukje bij beetje worden we gevoed met informatie over de tv. OnePlus CEO Pete Lau heeft ons nu nog een stukje van de puzzel gegeven: een foto van de afstandsbediening voor de OnePlus TV.

Het duurde niet lang voordat Twitter de gelijkenis tussen de afstandsbediening van Apple TV en die van de OnePlus TV opmerkten.

Een afstandsbediening is een afstandsbediening, of niet?

Er zijn een aantal dingen die ons opvallen aan de afstandsbediening van de OnePlus TV. Er zitten niet veel knoppen op het apparaatje, maar eentje die we zien is de Google Assistant-knop. Dit suggereert dat je de knop kunt indrukken en beginnen met praten, in plaats van gebruik te maken van Alexa.

De knop bovenaan de OnePlus TV afstandbediening lijken op de home-knop en terug-knop van een Android smartphone. Daarnaast zit er een menuknop op het apparaat en een blanco knop. Mogelijk kun je die zelf instellen als zogenaamde ‘hotkey’ om direct naar je favoriete app of kanaal te gaan. We zien ook een OnePlus-knop. Waar die goed voor is, weten we niet, maar dat zullen we vast snel te weten komen.

OnePlus TV
OnePlus TV afstandsbediening (Bron: OnePlus)

Niet iedereen is even lyrisch over deze kleine afstandsbedieningen met beperkt aantal knoppen. Of er ook een gewone afstandsbediening bij de OnePlus TV kunnen verwachten is onduidelijk. De televisie zal eerst in India verschijnen en later pas in Europa. Even wachten dus nog, voor de OnePlus-fans.

Reageer op artikel:
OnePlus CEO onthult meer details OnePlus TV: gelijkenis met Apple TV?
Sluiten