Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Home 17 sep 2018

OnePlus TV: smartphonemaker kondigt ambitieuze televisie aan

De kracht van OnePlus is grotendeels de focus van het bedrijf. De smartphonefabrikant heeft slechts één smartphonelijn, waarin elke keer een nieuw flagship wordt uitgebracht. De keer dat de Chinese techgigant een uitzondering maakte met de mid-ranger OnePlus X, ging het mis. Toch maakt het bedrijf volgend jaar een bijzondere uitstap met een OnePlus TV.

OnePlus TV

OnePlus oprichter en CEO Pete Lau heeft aangekondigd dat het bedrijf volgend jaar met een televisie komt, de OnePlus TV. Lau noemt het de eerste stap in het bouwen van een verbonden menselijke ervaring.

De televisie krijgt hetzelfde premium design waar de OnePlus 6 bekend om staat, met een focus op beeldkwaliteit en geluid:

“Voor de meesten van ons zijn er vier omgevingen waar we ons dagelijks in bevinden: thuis, op werk, onderweg of op reis. Het huis, wellicht je belangrijkste omgeving, staat pas aan het begin van de voordelen die intelligente verbondenheid met zich meebrengt,” aldus Pete Lau.

OnePlus 6T
De OnePlus 6T

“We willen de huiskamer naar het volgende niveau van intelligente verbondenheid brengen. Om dat te doen, bouwen we een nieuw product met het premium design van OnePlus, met hoogwaardige audio en beeldkwaliteit, om zo een naadloze gebruikservaring in smart home te bieden.”

Verder zijn er helaas nog geen specificaties bekend. Je kunt er echter vanuit gaat dat de OnePlus TV uitgerust zal worden met 4K HDR. De televisie wordt volgend jaar onthuld, zo heeft de CEO van het bedrijf bevestigd.

Het bedrijf gaat vijf jaar lang na de lancering software-updates bieden

Focus op slimme software

Je koopt minder vaak een televisie dan een smartphone, en daar wil OnePlus op in gaan spelen. Het bedrijf gaat vijf jaar lang na de lancering software-updates bieden. Dat is een flinke belofte, gezien dit pas hun eerste model is. Ook wanneer de OnePlus TV meteen flopt, zal het bedrijf dus toegewijd moeten blijven:

“Op dit moment voelt het alsof de huidige markt van televisies nog steeds vrij traditioneel omgaat met functionaliteit en gebruikservaring. Het internet is daar nog niet goed in geïntegreerd, waardoor de gebruikservaring niet helemaal matcht met wat je van andere gadgets gewend bent.”

Zo hoopt OnePlus zich te onderscheiden in de televisiemarkt, door hun ervaring met smartphones in te zetten. Een slimme strategie, want de software en de updates voor televisies laten vaak te wensen over.

De OnePlus TV krijgt een slimme assistent, maar op dit moment is het onduidelijk of het om Google Assistant, Alexa of een eigen oplossing gaat. Ook is het bedrijf nog bezig met manieren om je smartphone naadloos met je televisie te verbinden, zodat het televisiescherm meer dan een bron van entertainment wordt. Denk aan reisinformatie voor je vertrekt, of het tonen van je belangrijkste agendapunten.

Al met al is het een onverwachte en ambitieuze stap voor OnePlus. Lau benadrukt hoe lang er over nagedacht is, vanwege de uitdagingen die het betreden van een nieuwe markt met zich meebrengt. Aan de andere kant kan het bedrijf natuurlijk al liften op de populariteit van zijn smartphones.

De vraag voor ons is vooral: kan het bedrijf opnieuw de markt betreden met een spotgoedkope flagship-killer, zoals het ooit deed met de OnePlus One? We zijn zeer benieuwd, op naar 2019!

 

Business Insider

Reageer op artikel:
OnePlus TV: smartphonemaker kondigt ambitieuze televisie aan
Sluiten