Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 21 augustus 2019

OnePlus TV verschijnt volgens CEO volgende maand (maar niet voor jou)

Sinds eind vorig jaar is bekend dat OnePlus bezig is met een eigen televisie. De producent van populaire smartphone maakte begin deze maand bekend dat deze televisie de naam OnePlus TV krijgt. In een interview met Business Insider ging CEO Pete Lau verder in op wat de televisie te bieden heeft en liet hij weten dat deze volgende maand al gaat verschijnen. Alleen niet voor ons.

OnePlus TV ziet in september het daglicht

OnePlus lanceert de langverwachte OnePlus TV in september 2019. Dit vertelde de CEO van het bedrijf, Pete Lau, tegenover website Business Insider. De televisie zal eerst in India verschijnen, om vervolgens opwachting te maken in Europa. Later zal het apparaat ook in de Verenigde Staten het daglicht zien. Volgens de eindbaas zal de televisie vooral gericht zijn op beeldkwaliteit en geluidskwaliteit. OnePlus staat erom bekend om veel naar hun eigen community te luisteren en daar komt deze focus uit vandaag. Lau vertelde:

“Ik heb gepraat met veel gebruikers en een hoop feedback gekregen. Ze vertelde me vooral dat beeldkwaliteit het belangrijkste punt voor ze was.”

Uiteraard zijn beeld en geluid twee basisonderdelen van een televisie, maar het zijn ook wel degelijk het belangrijkste. En wat dat betreft verwacht Pete Lau geen grote uitdaging. De CEO leek in het gesprek met Business Insider erg zelfverzekerd te zijn. De televisie is volgens Lau getest tegenover “het beste van het beste” en wist zichzelf goed staande te houden. Het bedrijf maakt dan ook gebruik van 4K resolutie quantumdots (QLED) schermpanelen. Je zou verwachten dat OnePlus hun televisie tegenover de OLED televisies zou zetten, maar dat heeft volgens Lau weinig zin. Het prijsverschil tussen OLED en QLED staat volgens hem niet gelijk aan het kwaliteitsverschil.

OnePlus TV logo
OnePlus TV Logo (Bron: OnePlus Forum)

Wat kunnen we volgens Pete Lau verwachten

We kunnen dus een televisie verwachten met een 4K-resolutie QLED scherm, dat getest is tegen het beste van de beste. Wanneer Pete Lau gevraagd werd wat de afmetingen van dit scherm precies zouden zijn, wilde de eindbaas geen antwoord geven. Wat dat betreft tasten we, net zoals op zoveel vlakken, nog in het duister. Wel liet de CEO hier en wat los op bepaalde zaken, waardoor we enigszins een idee hebben gekregen wat we kunnen verwachten. Al moeten we dat uiteraard wel met een korreltje zout blijven nemen.

Als het gaat om software kunnen OnePlus-fans een geoptimaliseerde versie van Android TV verwachten. Al zal er wel degelijk verschil zitten in de manier hoe de content naar de gebruiker wordt gebracht. Normaal gesproken wordt de gebruiker een lijst met streaming-apps gepresenteerd met o.a. Netflix en Hulu erop. Het plan van OnePlus is om deze keuze niet te baseren op de diensten, maar op content. Zo zullen in deze lijst je favoriete films en series opduiken.

Toen OnePlus voor het eerst bekend maakte dat het met de televisie zou komen, in 2018, werd direct duidelijk gemaakt dat er een goed verbinding tussen de OnePlus TV en de smartphones moest zijn. Volgens Pete Lau is dat nog steeds een groot focuspunt. In welke vorm we het aangeboden krijgen valt nog te bezien.

Reageer op artikel:
OnePlus TV verschijnt volgens CEO volgende maand (maar niet voor jou)
Sluiten