Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 26/02/2019

Verborgen achter glas: dit is de geheime OnePlus 5G smartphone

Het Mobile World Congress is nu in volle gang. Voor het eerst sinds jaren is er weer interessante motivatie, met als twee belangrijkste factoren opvouwbare smartphones en 5G. Ook OnePlus is aanwezig.

OnePlus 5G smartphone

Een merk dat over het algemeen weinig van zich laat horen op dergelijke beurzen. Dit keer is de Chinese gigant wel aanwezig, om een prototype van zijn aankomende 5G smartphone te tonen.

Een toestel die het begin vormt van een tweede serie, naast de ‘normale’ OnePlus flagships. Met een eigen naam en een eigen design. Althans, dat is wat de CEO van het bedrijf heeft beloofd.

Het probleem? Niemand mag het toestel echt zien of aanraken. De mysterieuze 5G smartphone zit in een glazen doos, en is grotendeels omgeven door een case die het design verbergt.

Enkel het scherm is zichtbaar. Daarmee wordt onder andere gedemonstreerd hoe je games kunt streamen middels 5G. De game in dit geval is Ace Combat 7: Skies Unknown voor de Playstation 4.

Je hebt in theorie geen krachtige smartphones meer nodig, omdat alles in de cloud of via je console wordt berekend. Vervolgens worden de beelden via 5G razendsnel naar je smartphone gestuurd.

Daarmee doet het denken aan Project Stream, Google’s project waarmee mensen Assassin’s Creed: Odyssey in Chrome kunnen spelen. Zonder gaming PC.

De 5G OnePlus was gekoppeld aan een televisie, waarop de gameplay vertoond werd. Via een Bluetooth controller kon de game gespeeld worden. Daarbij wordt goed duidelijk hoe extreem minimaal de latency is.

Naast OnePlus hebben Huawei, Samsung, LG, ZTE, Xiaomi en Sony allemaal 5G smartphones onthuld. Die van Xiaomi is in tegenstelling tot de rest zelfs zeer betaalbaar.

Maar goed, hieronder kun je de foto’s checken van de mysterieuze OnePlus smartphone:

OnePlus 5G smartphone prototype OnePlus 5G smartphone prototype OnePlus 5G smartphone prototype OnePlus 5G smartphone prototype OnePlus 5G smartphone prototype

 

DigitalTrends

Reageer op artikel:
Verborgen achter glas: dit is de geheime OnePlus 5G smartphone
Sluiten